Unge Venstre vil sette hardt mot hardt:

Hagens pelsprotest kan gi abort-opprør

Dersom ikke alle Frps representater stemmer for å avvikle pelsdyrnæringen, må Venstres representater få stemme mot innstramningene i abortloven, krever Unge Venstre-leder Sondre Hansmark.

VIL SETTE HARDT MOT HARDT: Unge Venstres leder Sondre Hansmark mener partiledelsen må sette tydelige krav til Frp. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
VIL SETTE HARDT MOT HARDT: Unge Venstres leder Sondre Hansmark mener partiledelsen må sette tydelige krav til Frp. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

To kontroversielle spørsmål som var viktig for dannelsen av den borgerlige firepartisregjeringen skal opp til votering i Stortinget i morgen, og opptakten er ikke akkurat preget av idyll.

Tre representanter fra regjeringspartiene har varslet at de ikke kommer til å stemme for forslaget om å avvike pelsdyrnæringen som det har vært enighet om.

De tre, Carl I Hagen, Roy Steffensen (Frp), Kristian Tonning Riise (H) begrunner dette med at kompensasjonen som tilbys pelsdyrbøndene er for dårlig.

Avviklingen av pelsdyrnæringen innen 2025 var Venstres store seier i Granavold-pattformen og Unge Venstre-leder Sondre Hansmark mener pelsopprøret må få konsekvenser.

- Vi vil kreve at det settes hardt mot hardt: Hvis representanter fra Frp og Høyre stemmer mot avvikling av pelsdyrnæringen, må Venstres representanter få stemme mot innstramningene i abortloven, sier han til Dagbladet.

Svinger partipisken

Begge de to omstridte forslagene skal opp til votering i Stortinget i morgen.

Som Dagbladet tidligere har skrevet vil partiledelsen i Frp, Venstre og Høyre kreve at sine representanter stemmer for innstramningen i abortloven. KrF har fått gjennomslag for at kvinner må få godkjennelse fra abortnemnd før de kan gjennomføre fosterreduksjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer