Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hagens sikkerhet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Under Stortingets behandling av stortingsmeldingen om samfunnssikkerhet framhevet Carl I. Hagen nødvendigheten av å overvåke ekstreme muslimske miljøer. Til NRK sa han i går at det beste ville være å føre en langt mer restriktiv innvandringspolitikk. Forsvarskomiteens leder, Marit Nybakk, kalte utspillet motbydelig, fordi det stigmatiserer store befolkningsgrupper.
  • Det er ikke det verste ved utspillet. Som leder for et liberalistisk parti vil ikke Carl I. Hagen se sikkerhetsrisikoen ved å legge vitale deler av samfunnets infrastruktur ut på anbud. Hva om fetteren til bin Laden plutselig står som deleier av et norsk vannverk eller en norsk teletjeneste - eller firmaet til en tilsvarende figur får oppgaven å installere sikkerhetsutstyr på jernbanen? I dagens markedsliberalisme kan ikke myndighetene hindre at så skjer. Det verste med Hagens utspill er følgelig at han ikke bryr seg om sikkerhet. Han vil bare sanke stemmer. Derfor terper han på innvandringen i tide og utide.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media