Hagens trumf

Det blir ikke noe regjeringsskifte i høst uten Carl I. Hagens aktive støtte. Men det vil bare Hagen snakke høyt om.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

EN ØVELSE i norsk politikk foran valget til høsten går ut på å snakke minst mulig om at aktiv støtte fra Carl I. Hagen og Fremskrittspartiet er en forutsetning for dannelsen av en borgerlig regjering med Kjell Magne Bondevik som statsminister. På Hell drev Kristelig Folkeparti åndemaning rundt sentrumsalternativet kombinert med utstrakt persondyrkelse av partiets avtroppende storhet Kjell Magne Bondevik. Bondevik er blitt tvunget av sentrumskameratene og oss i mediene til å ta gjenvalg til det som blir hans siste stortingsperiode. Han var også i tvil om han skulle la seg velge til den inneværende perioden. I dag er det nesten glemt hvor liten tro han den gang hadde på Lahnsteins sentrumsregjering.

SELV IKKE Bondeviks «plan A», som i år er sentrumsalternativet, lar seg realisere uten aktiv støtte fra og en politisk avtale med Fremskrittspartiet. Carl I. Hagen, som selv er en politiker på tampen av sin karriere, vet dette bedre enn noen når han samler sin selvskuddskadde flokk til landsmøte i Folkets Hus i dag. Selv med tirsdagens MMI-måling på 13,3 prosent, som er to prosent dårligere enn valget i 1997, er det disse prosentene som gir borgerlig flertall. Og Bondevik nøkkelen til statsministerens kontor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer