-  Hagens vendetta ødelegger for Høyre

-  Hagens vendetta mot Bondevik har brakt alle på borgerlig side i en vanskelig situasjon, og har flyttet oppmerksomheten bort fra det valgkampen skulle dreie seg om.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre-veteran og visepresident Inge Lønning legger overfor Dagbladet ikke skjul på frustrasjonene i Høyre over Carl I. Hagens gjentatte «oppsigelse» av Bondevik som statsminister.

-  Alt lå an til at man denne gangen kunne fått en ryddig stortingsvalgkamp fordi det var to klare alternativer. Den siste dagen Stortinget var samlet, hadde alle grunn til å tro at det var bildet. Det var ikke en eneste antydning fra Hagens side om noe annet.

-  Mange mener at Hagens gjentatte utfall mot Bondevik har ødelagt for Høyre i valgkampen?

-  Ut fra valgkampens forløp kan det ikke være noen tvil om det. Og jeg ser ikke bort fra at det kan ha vært et av formålene. Det vil i så fall være en av de linjer hvor Carl I. Hagen har vært konsekvent. Han er for alt som kan skade Høyre.

-  Det var Hagen som innsatte Bondevik, og som insisterte på at det var Bondevik og ingen annen som skulle være statsminister. Hagens standpunkt den gang var glassklart. Det gjør det enda litt mer pussig at Hagen nå på død og liv vil bli kvitt Bondevik.