Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hågensen: - Dette ser jævla bra ut

Medlemmene i Arbeiderpartiets sentralstyre er godt fornøyd med planene som er lagt for veien fram mot landsmøtet til høsten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette ser jævla bra ut. Vi har hatt en god og fin debatt og har funnet en god løsning, sa medlem av sentralstyret Yngve Hågensen etter dagens møte.

Stortingsrepresentant Trond Giske var like fornøyd.

- Et veldig godt opplegg, et skikkelig politisk opplegg som trekker hele partiorganisasjonen med i debatten, sa Giske etter det to og en halv time lange møtet.

Han viser til at partimedlemmene - uansett hva sentralstyret mener - står fritt til å stemme på hvem de vil på landsmøtet i november.

- Vi må vinne den viktigste kampen vi skal kjempe: Kampen mot høyresida, sier Giske.

- Ideologisk debatt

Lederen av Kvinnepolitisk utvalg, Karita Bekkemellem Orheim, sier at det nå er valgkomiteen som skal gjøre jobben. Hun legger til at det var en konstruktiv og ryddig diskusjon i sentralstyret.

Grete Knudsen, Hordaland mener at det politiske debattopplegget er bra.

- Vi må få til en ideologisk debatt. Siden både Thorbjørn Jagland og Jens Stoltenberg nå har gjort det klart at de står til disposisjon sammen, skal debatten foregå helt åpent ute i partilagene, sier hun.

- Et nyttig møte

Bjørnar Olsen, Nordland sier at det nå er laget et bra og ryddig opplegg for partiorganisasjonen.

Fellesforbundets Kjell Bjørndalen er også fornøyd med den fremgangsmåten som er valgt.

Grethe G. Fossum fra Hedmark understreker at dette er en organisatorisk riktig fremgangsmåte.

AUF-leder Eva Kristin Hansen håper det blir en politisk debatt mer enn en persondebatt ute i partilagene. Hun sier at sentralstyremøtet var et nyttig møte, og hun håper at Arbeiderpartiets politiske linje blir hovedsak i debattene fremover.

(NTB)

Hele Norges coronakart