Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hågensen som Ap-leder

Reiulf Steen kaster seg inn i partilederdebatten i Ap med åpent å lansere Yngve Hågensen som alternativ kandidat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Yngve blir respektert fordi han er så ekte, samtidig som han er kunnskapsrik og erfaren, er skussmålet Arbeiderpartiets tidligere nestleder Reiulf Steen gir nylig avgåtte LO-leder Yngve Hågensen i dagens utgave av Aftenposten. Han mener Thorbjørn Jagland og Jens Stoltenberg nå har ødelagt så mye for hverandre at tida er inne for å finne en ny kandidat.

Frittalende veteraner

Knapt ett døgn etter Thorbjørn Berntsens omstridte uttalelser om at Jens Stoltenberg bør trekke seg fra lederkampen i partiet, slår nok en veteran til. Steen er den første som åpent lanserer en alternativ til Thorbjørn Jagland og Jens Stoltenberg.

- Jeg mener at Yngve er den beste kandidat. Hvis noen synes han er for gammel, må jeg minne om at Konrad Adenauer var 73 år da han ble valgt til forbundskansler i Tyskland, og satt i 14 år, sier Steen.

- Krise

Aftenposten har intervjuet en bekymret og pipeveivende Reiulf Steen hjemme på Nesodden:

- Vi er oppe i den største krisen for partiet siden 1906. Så langt tilbake må vi gå for å finne et like dårlig valg for Ap. På toppen av denne ruinen fører vi en personkamp som stort sett ikke handler om politikk. Det forundrer meg at Stoltenberg og Jagland svarer at det ikke er forskjeller mellom dem politisk. Hva driver de da og sloss om? Jo, at de står til rådighet og disposisjon!

Uravstemning

Steen mener løsningen på lederproblemet bør komme i form av en uravstemning i partiet. Han ser for seg at valgkomitéen som nedsettes i mars sender ut en liste med aktuelle navn til alle Arbeiderpartiets partilag i alle kommunene. Lokallagene bør også selv få foreslå andre kandidater. Deretter stemmer alle medlemmene over navnene, og denne avstemmingen skal være grunnlaget for valgkomitéens innstilling overfor landsmøtet.

NY MANN: </B>Reiulf Steen står bak et forslag om å gjøre Yngve Hågensen til partileder i Ap.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!