Hågensens hus kan være påtent

Huset til LO-leder Yngve Hågensen er totalskadd etter en brann som startet rett etter klokka 11 i dag. LO-lederen reiser trolig hjem fra Sør-Afrika før tida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi kan ikke utelukke at brannen er påsatt, og har bedt Kripos om bistand til etterforskningen. Kripos er på tur til stedet og vil starte jobben i ettermiddag, sier politiadvokat Sven Arild Damslora til Dagbladet :på nettet.

- En brann hos Yngve Hågensen er av en så spesiell karakter at vi iverksatte de tiltak vi føler er nødvendige, fortsetter han.

Brannen i boligen i Ski kommune i Akershus var ved 13.20-tiden slukket, men etterslukkings-arbeid pågår fortsatt ifølge politiet.

- Huset er ikke brent ned, men har fått betydelige skader innvendig. Skadene skyldes først og fremst røyk, men også vann, sier Damslora.

To vinduer i andreetasje er knust, mens resten av vinduene var åpnet av brannvesenet for å lufte ut røyken. Huset har små utvendige skader, bare over et kjellervindu er det brannskader i en halvmeters høyde oppover veggen.

Hågensen, som er på reise i Sør-Afrika sammen med resten av LO-ledelsen, er nå informert om brannen. Det er ikke klart om han returnerer til Norge tidligere enn planlagt på grunn av brannen.

- Dette spørsmålet er ikke avklart, men det er vel ikke helt unaturlig om han reiser hjem, sier LOs førstesekretær Evy Buverud Pedersen.

Alarmsystemet hjemme hos Hågensen ble utløst da brannen brøt ut. Alarmanlegget varslet politiet direkte.

Politiet kan så langt ikke si om det er gjort vitneobservasjoner ved huset på det tidspunktet brannen brøt ut.

- Men det er iverksatt tiltak for å sikre viktig informasjon, sier Damslora.

En politipatrulje fra Follo politidistrikt gjennomfører i ettermiddag en dør til dør-aksjon for å kartlegge om noen hadde sett noe mistenkelig i nabolaget i tidspunktet da brannen startet.

- Politiets viktigste oppgave nå er å finne brannårsaken, sier Damslora.

FØR BRANNEN: Yngve Hågensen og kona på omvisning i hagen foran det nå utbrente huset.