Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hagl store som knyttnever

Tornadoer har tatt minst 44 liv i USA.

 KAOS:  Tornadoen feide overende denne parkerte lastebilen i Sanford i Nord Carolina. I bakgrunnen oppsamling av takmaterialer som er revet løs fra et boligområde for såkalte trailer houses - hus av enklere bygningsmessig kvalitet. De har ikke tålt tornadoene de siste dagene. FOTO: JIM R. BOUNDS, AP/SCANPIX.
KAOS: Tornadoen feide overende denne parkerte lastebilen i Sanford i Nord Carolina. I bakgrunnen oppsamling av takmaterialer som er revet løs fra et boligområde for såkalte trailer houses - hus av enklere bygningsmessig kvalitet. De har ikke tålt tornadoene de siste dagene. FOTO: JIM R. BOUNDS, AP/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 44 personer har mistet livet som følge av uvær og tornadoeras herjinger i sju delstater i USA de siste dagene.

Tornadoene har etterlatt seg store ødeleggelser i North Carolina. Uværet raserte lørdag hele hus og veltet trær og kraftlinjer, melder fjernsynskanalen NBC News.

Hustak revet av Strømkabler ble kuttet, hustak revet av, trær veltet over ende og biler og traktorer blåste av veiene.

Over 20 tornadoer ble registrert i de sørlige statene Mississippi og Alabama fredag, dagen etter at Oklahoma, Kansas og Texas ble rammet av 15 virvelstormer. Også Arkansas og Georgia er rammet av voldsomt uvær.

Det blir fortalt om ekstremt kraftige vinder, store oversvømmelser og hagl på størrelse med knyttnever.

Ifølge nyhetsbyrået AFP har 23 personer mistet livet i North Carolina, sju i Alabama, sju i Arkansas, fire i Virginia, to i Oklahoma og en i Mississippi.

- Ba til det var over North Carolinas hovedstad Raleigh er spesielt hardt rammet, og flere titalls hus er ødelagt. Innbyggerne gikk søndag gjennom eiendelene sine mens redningsmannskaper lette gjennom ruinene.

54 år gamle Peggy Mosley sier hun var forberedt på uværet som rammet husvognparken bor i. Hun søkte tilflukt på badet og prøvde å polstre med puter og andre ting.

 UTEN TAK:  Bill Mosley i Clinton i Mississippi mistet taket under tornadoenes herjinger og fikk naturen rett inn i stua. FOTO: ROGELIO V. SOLIS, AP/SCANPIX.
UTEN TAK: Bill Mosley i Clinton i Mississippi mistet taket under tornadoenes herjinger og fikk naturen rett inn i stua. FOTO: ROGELIO V. SOLIS, AP/SCANPIX. Vis mer

- Jeg bare satt der og gråt og ba til det var over, sier hun til MSNBC.

I Alabama døde en mor og hennes to barn da de søkte ly i en husvogn.

(NTB-AFP).

 HERJINGER:  Slik har tornadoen satt spor i en boligområde i småbyen Cottonade i Nord Carolina. FOTO: ANDREW CRAFT,  THE FAYETTEVILLE OBSERVER/AP/SCANPIX.
HERJINGER: Slik har tornadoen satt spor i en boligområde i småbyen Cottonade i Nord Carolina. FOTO: ANDREW CRAFT, THE FAYETTEVILLE OBSERVER/AP/SCANPIX. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media