Hagledesperado slipper fengsel

Offer har fortsatt 15 hagl i hodet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mannen som skjøt med hagle mot tilfeldige personer på Statoil-stasjonen på Kjeller i fjor vår, slipper å sone i fengsel.

47-åringen fra Østfold, som var aktiv konkurranseskytter, var tiltalt for drapsforsøk mot en politimann og to andre menn utenfor Statoil-stasjonen 15. mars.

Flaks gjorde at hagledesperadoen ikke ble drapsmann.

Psykotisk

Nedre Romerike tingrett har dømt mannen til tvungent psykisk helsevern, skriver Romerikes Blad. Rettspsykiaterne har konkludert med at 47-åringen var psykotisk i gjerningsøyeblikket, og dermed ikke strafferettslig ansvarlig for sine handlinger.

Mannen er likevel dømt til på betale 200.000 kroner i oppreisning til fem ofre. Blant de fem er den tidligere Lillestrøm- og landslagsspilleren i fotball, Bård Bjerkeland. Han er tilkjent 50.000 kroner, mens  Leif H. Røsholdt får 70.000 kroner etter marerittet.

Hagl i hodet fortsatt

Røsholdt ble truffet av to hagleladninger. Han forklarte i retten tidligere i uka at han fortsatt har 14-15 hagl i hodet og sterke, stikkende smerter, i følge Aftenposten.no.

 HER SMALT DET 15. MARS I FJOR:  Ex-LSK- og landslagsspiller i fotball Bård Bjerkeland hadde parkert maxitaxien sin utenfor Statoil på Kjeller da hagledesperadoen fyrte av. Foto: Frank Karlsen.
HER SMALT DET 15. MARS I FJOR: Ex-LSK- og landslagsspiller i fotball Bård Bjerkeland hadde parkert maxitaxien sin utenfor Statoil på Kjeller da hagledesperadoen fyrte av. Foto: Frank Karlsen. Vis mer

Den psykiatriske pasienten, som hadde bæretillatelse for våpen, kranglet først med ekspeditøren på Statoil. Så gikk han ut i bilen og henta hagla. Taxisjåfør Bård Bjerkeland hadde parkert maxitaxien sin på utsiden av stasjonen for å kjøpe en matbit.

BERGET LIVET: Leif H. Røsholdt fra Moss var på feil setd tilo feil tid. Han har fortsatt 15 hagl i hodet og sliter med sterke smerter.