Haglemann pågrepet

Søndag kveld har Sørøst politidistrikt pågrepet mannen som mistenkes for å ha avfyrt minst to skudd mot en annen person i Åmot i Modum.

PÅGREPET: En mann som avfyrte skudd mot en annen i Åmot i Buskerud er pågrepet. Foto: Torunn Bratvold / Bydgeposten / NTB Scanpix
PÅGREPET: En mann som avfyrte skudd mot en annen i Åmot i Buskerud er pågrepet. Foto: Torunn Bratvold / Bydgeposten / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Søndag kveld melder Sørøst politidistrikt at de har pågrepet mannen som mistenkes for å ha avfyrt skudd mot en person i Åmot i Buskerud. Mannen ble pågrepet i Drammen, ifølge politiet.

Ingen ble skadd i hendelsen.

- Det ble meldt inn fra en mann om at han ble skutt mot i Åmot. Han er ikke truffet eller skadet på noen måte, sa operasjonsleder André Kråkenes i Sør-Øst politidistrikt til Dagbladet.

- Skutt med hagle

Politiet benyttet seg av alt de hadde av tilgjengelige ressurser i jakten på mannen.

- Vi har en navngitt mistenkt som vi leter etter, og som har forsvunnet fra stedet i en bil, sa Kråkenes.

Hendelsen skal ha skjedd langs en lokal vei i Åmot, ikke veldig langt fra Åmot kirke. Politiet vet ikke hva som er foranledningen til episoden, utover at det skal ha vært en uenighet mellom de to.

- Det har vært en konflikt i forkant, og så når de to møttes, men vi har ikke noen detaljer om hvor lenge konflikten mellom de to har pågått, sa Kråkenes.

- Mannen ble skutt mot med hagle to ganger, som nok kan bety at det dreier seg om en dobbeltløpet hagle, sa Kråkenes.

- Ikke farlig

Hendelsen skal ha skjedd i nærheten av et boligområde.

- Vi vet ikke hvorfor han har skutt, sa Kråkenes.

- Ber dere folk holde seg inne?

- Nei, for vi har ingen opplysninger om at han er farlig. Vi tror det er en form for relasjon mellom de to, men har ikke gått i detaljene ennå, sa Kråkenes.

I løpet av ettermiddagen har politiet vært i kontakt med den pågrepne via telefon. De ba ham om å melde seg for politiet søndag ettermiddag, noe han ikke ville etterkomme.

Haglen som ble brukt antar altså politiet at er en dobbeltløpet hagle, som er den mest vanlige haglen som brukes i Norge. Den brukes gjerne til jakt, opplyser politiet til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer