Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Haglemann skutt og drept av politiet

Forskanset seg under garasje på Skui i Bærum og skjøt politimann i halsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): E16 ble i morges sperret i begge retninger mellom Skui og Sollihøgda i Bærum på grunn av en skyteepisode.

- En mann ligger under en garasje og skyter mot politiet, sier operasjonsleder Tore Haugen ved Asker og Bærum politidistrikt til Dagbladet.no i 11-tida.

11.35 bekrefter politiet at haglemannen er skutt og drept av politiet, etter å først ha skutt en politimann i halsen.

Startet flere kilometer unna

Dramaet startet flere kilometer fra stedet der nå to personer er skutt.

- Vi fikk melding om skyting på Rykkinn i Bærum litt over klokka ni. En hundepatrulje som rykket ut, ble skutt mot, sier operasjonsleder Haugen.

Ifølge Budstikka.no ble to personer pågrepet, mens en tredjemann flyktet og skjøt mot politiet med ei avsagd hagle. En politimann skal ha blitt truffet i fingeren.

Haglemannen forskanset seg så under en garasje på Skui, der han ble omringet av politiet. Etter en stund flyktet han mot ei elv mens han skjøt vilt rundt seg. Det var da han traff en politimann i halsen. Kort tid etterpå ble mannen skutt og drept av politiet.

ETTERFORSKER: Det er et stort oppbud av politifolk ved åstedet på Skui, både fra Asker og Bærum politidistrikt, Kripos og Sefo. Foto: TRULS BREKKE/DAGBLADET
ETTERFORSKER: Det er et stort oppbud av politifolk ved åstedet på Skui, både fra Asker og Bærum politidistrikt, Kripos og Sefo. Foto: TRULS BREKKE/DAGBLADET Vis mer

- Det særskilte etterforskningsorganet for politisaker er nå koblet inn, og Kripos er på vei til åstedet, opplyser operasjonsleder Haugen til Dagbladet.no.

- Politimannen som ble truffet i halsen, er ikke alvorlig skadd. I tillegg til ham ble tre-fire andre tjenestemenn truffet av streifskudd, men er heller ikke alvorlig skadd, sier operasjonsleder Haugen.

- Veldig dramatisk

Simen Fredrik Weber ble øyenvitne til det som skjedde. 

- Vi kom med Hønefoss-bussen klokka 10 inn i Skuidalen, og opplever at hele trafikken står. Midt i veien står to politimenn, en med MP5 og en med en Colt, og skyter på en mann. Mannen og politifolkene står der i et par minutter og skyter på hverandre, og det er veldig mange skudd, uten at det ser ut som om de treffer hverandre. Jeg trodde først det var en paintballkamp, forteller Weber til Dagbladet.no.

- Desperadoen løper deretter over et gjerde og forskanser seg ved huset til en eldre dame. Damen kommer ut og får beskjed om å legge seg ned på bakken. Det var veldig dramatisk, sier Weber.

Trafikken stoppet

- Vi ble stoppet av politiet og bedt om å snu å kjøre en annen vei, forteller Fernando Soto Aguila (18). Han var på vei mot Sollihøgda i bil sammen med fem venner.

Han sier det skal ha vært mange kommandobiler og sivilpoliti i området.

- Det må være noe alvorlig, siden det er så stor utrykning. Vi fikk vite av en bussjåfør at det skal være en mann som har forskanset seg i et hus og skyter mot politiet. Vi vet ikke hvilket hus det er, og har ikke sett noe annet enn stor utrykning, sier han.

Det er ikke klart hva de tre mennene gjorde oppe i skogen, eller hvilken relasjon de hadde til hverandre.

- Det vil forhåpentligvis komme fram når vi har avhørt de to vi har pågrepet, sannsynligvis i løpet av dagen, sier operasjonsleder Haugen til Dagbladet.no.

HUNDEPATRULJE: Det var en hundepatrulje fra Asker og Bærum politidistrikt som først havnet i konfrontasjon med haglemannen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling