Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Haglemannen er konkurranseskytter

Skjøt eks-landslagsspiller Bård Bjerkeland, en politimann og en tredje person på Kjeller i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hagledesperadoen som skjøt og skadet en politimann og to tilfeldige kunder på en Statoil-stasjonen på Kjeller i morges, er aktiv skytter.

  Den tidligere landslagsspilleren i fotball, Bård Bjerkeland (44) var en av de to kundene på bensinstasjonen som ble beskutt.

- Bjerkeland, som er taxisjåfør, var innom stasjonen for å hente kaffe. Han ble skutt i ryggen og baken, sier daglig leder i Lillestrøm Sportsklubb, Frank Grønlund, til Dagbladet.no.

  Både Grønlund og andre i LSK-miljøet er preget over det som har skjedd med deres gamle fotballkamerat. Bjerkeland  spilte tre A-landslagskamper for Norge,  han har hundrevis av kamper i LSK-trøya og vært serie- og cupmester to ganger med klubben 

Daglig leder John Arne Opsahl i Nedre Romerike Minibuss har vært på sykebesøk hos Bjerkeland.

- Han har allerede vært igjennom den behandlingen sykehuset har ansett nødvendig. Trolig kan han dra hjem i løpet av ettermiddagen eller kvelden, sier Opsahl til Dagbladet.no.

Opsahl, som ikke venter den tidligere fotballstjernen tilbake på jobb på noen dager, forteller at Bård Bjerkeland ennå ikke er ferdig avhørt av politiet.

Aktiv skytter

Dagbladet.no kan gjennom resultatlister dokumentere at mannen som er pågrepet, har konkurrert aktivt som skytter med haglegevær. Skiptvet lensmannskontor er kjent med at vedkommende bruker våpen både i jakt og konkurranseøyemed.

 SIKRER SPOR: Politiet jakter etter spor ved Statoil-stasjonen der haglemannen skjøt tre personer i dag. Alle foto: SCANPIX
SIKRER SPOR: Politiet jakter etter spor ved Statoil-stasjonen der haglemannen skjøt tre personer i dag. Alle foto: SCANPIX Vis mer

- Jeg kan bekrefte at han har registrerte våpen, både til jakt og konkurransebruk, sier lensmann Trond Widne til Dagbladet.no.

Mannen, som er fra Skiptvet i Østfold, er ifølge kilder som Dagbladet.no og VG Nett har snakket med, psykiatrisk pasient. Politiet har ikke bekreftet dette.

Politiet skjøt

Politimester Jørgen L. Høidahl på Romerike bekreftet på en pressekonferanse i formiddag at en av politimennene som deltok i jakten på mannen, løsnet skudd.

Det er den samme politimannen som først ble beskutt og truffet av hagledesperadoen. Saken vil derfor bli etterforsket av Spesialenheten for politisaker.

I følge politimesteren og sykehuset er verken politimannen eller de to tilfeldige kundene som ble beskutt på bensinsinstasjonen livstruende eller alvorlig skadd. Alle tre er til behandling på Akershus universitetssykehus.

De ble truffet i rygg og hode, bekreftet politiet i formiddag.

Ifølge vitner avfyrte hagledesperadoen fire skudd. Han ble pågrepet like før klokka 08.00 inne på militært område på Kjeller flystasjon. Mannen skal ha viftet med et ID-kort til Kjeller tidligere på dagen.

Ikke kjent av politiet

Politimester Høidahl sier at den pågrepne mannen ikke er kjent av politiet fra før. En av de to kundene som ble beskutt på Statoil Kjeller var en landslagsspiller i fotball for Lillestrøm på 70-tallet, bekrefter Frank Grønlund i Lillestrøm overfor TV2 Nettavisen.

SKUTT:Bård Bjerkeland (i gult, til høyre) bærer Lillestrøms Tom Lund på gullstol sammen med Frank Grønlund på dette bildet fra 1981.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling