Hagleskutt skatteinnkrever: – Jeg løp for livet

Roar Sylliåsen (39) løp i to kilometer med gårdeieren i hælene. Han var sikker på at livet var slutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STANGE (Dagbladet): - Den skadde mannen er innlagt på Hamar sykehus med skuddskader på ryggen, armen og leggen. Han er nå stabil, men psykisk medtatt ifølge assisterende kirurgisk lege Solveig Gjengdaler.

Roar Sylliåsen (39), som løp for livet i to kilometer, ifølge Hamer Arbeiderblad, sier til Dagbladet via sin lege:

– Jeg er glad for at jeg lever, og for at det gikk som det gikk. Dette kunne ha gått mye, mye verre.

39-åringen fra Brumunddal hadde i går hagl i kroppen.

– Han er etter forholdene i fin form, og har besøk av sin mor og sin bror. Selv om han har hagl i kroppen, merker han ikke smerter, men er naturlig nok svært preget av hendelsen. Vi vil følge ham opp så godt vi kan med samtaler, sier fungerende rådmann i Stange kommune, Jørn Haugen, til Dagbladet. 39-åringen jobber i kommunens økonomiavdeling.

– Jeg var sikker på at livet var slutt, sier skatteinnkreveren selv til Hamar Arbeiderblad.

La på sprang

Marerittet til den kommuneansatte mannen startet da han sammen med namsmannen møtte opp ved et småbruk ved det lille tettstedet Brenna på Vallset i Stange kommune. 48-åringen og hans familie skulle kastes ut.

Hagleskutt skatteinnkrever: – Jeg løp for livet

De to ble tatt imot på gården og hadde gått befaring da de samlet seg inne i bolighuset. Da skal eieren av gården ha gått opp i 2. etasje, hentet en hagle og kommet ned igjen. Der løsnet han ett skudd – og de to offentlige tjenestemennene la på sprang. På vei bort fra gården, ble kommunens representant truffet i ryggen, overarmen og leggen.

– Alt gikk fint for seg. Vi hadde en rolig samtale på tre kvarter, og mannen skulle bare opp i annen etasje for å hente det mest nødvendige utstyret for å forlate småbruket. Mens han er der oppe hører vi et skudd, og så kommer mannen ut med hagla i hånda og løper etter meg, forteller Sylliåsen til Hamar Arbeiderblad.

Han forteller til avisa at han løp som besatt for å komme seg unna.

– Mannen fulgte etter mens han skjøt etter meg. Jeg ble truffet i ryggen, armen, benet og hodet, men jeg fortsatte å løpe. Plutselig kom jeg til en grind som var vanskelig å komme over, og da trodde jeg at mine sjanser var ute. Jeg kom meg omsider over, og løp videre. Mannen var fortsatt etter meg. Idet jeg kom ut på en vei, traff jeg en bil med en ung sjåfør. Jeg fikk kastet meg inn i bilen, og vi kjørte i sikkerhet, forteller Sylliåsen fra sykesenga på Sykehuset Innlandet.


Tente på gården
Tilbake på gården tente 48-åringen på både bolighuset og låven. Selv om brannvesenet rykket ut kunne de ikke kjøre helt fram til småbruket og starte slukkingsarbeidet da den bevæpnede mannen ikke var pågrepet, ifølge politiet i Hedmark

Innbyggere i sjokk

Innbyggerne på tettstedet er rystet og sjokkerte etter skudd-dramaet som fant sted på småbruket. Flere Dagbladet snakket med utenfor bensinstasjonen like ved er sjokkerte over hagledramaet. De fleste kjenner hverandre og de kjenner gjerningsmannen og hans familie. En tidligere kollega av gjerningsmannen sier til Dagbladet at dette er en tragedie for både bygda og den lille familien.

– Jeg så han seinest i går. Han virket glad, og vi merket ingenting av at han hadde økonomiske bekymringer.

TENTE PÅ LÅVEN: Den 48-årige gårdeieren tente selv på bolighuset og låven. Brannvesenet kunne ikke starte slukningsarbeidet ettersom den bevæpnede mannen ennå ikke var pågrepet. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet
TENTE PÅ LÅVEN: Den 48-årige gårdeieren tente selv på bolighuset og låven. Brannvesenet kunne ikke starte slukningsarbeidet ettersom den bevæpnede mannen ennå ikke var pågrepet. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet Vis mer

Kollegaen sier mannen er kjent som en hyggelig og hardtarbeidende kar.

– Vi visste at han hadde hatt økonomiske problemer da tidligere, men han jobbet seg oppover igjen og startet på nytt med ny jobb. Alt så greit ut på overflaten sier kollegaen.

Alle Dagbladet snakker med på det lille tettstedet lurer på hva som fikk han til å gjøre noe så dramatisk som å skyte en offentlig tjenestemann med en hagle.

– Vi har mange spørsmål, sier kollegaen.

SJOKKERTE NABOER: Politiet voktet i går området rundt småbruket der skuddramaet fant sted. Naboer og kollegaer av gjerningsmannen er sjokkerte over hendelsen.