PEKER PÅ RUSSISK MILITÆRE: Britene peker på Russlands ansvar for opptøyene i Øst-Ukraina foran EU-møtet i dag. Her er en mann i uniform som stiger ut av en bil i Slovjansk i Ukraina der det er trefninger mellom pro-russiske separatister og ukrainske soldater.  Foto: Gleb GaranichREUTERS
PEKER PÅ RUSSISK MILITÆRE: Britene peker på Russlands ansvar for opptøyene i Øst-Ukraina foran EU-møtet i dag. Her er en mann i uniform som stiger ut av en bil i Slovjansk i Ukraina der det er trefninger mellom pro-russiske separatister og ukrainske soldater. Foto: Gleb GaranichREUTERSVis mer

Hague: Russisk innblanding i Øst-Ukraina

Det trengs flere EU-sanksjoner mot Russland, mener britenes utenriksminister William Hague og ser russisk innblanding i Øst-Ukraina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De 28 utenriksministrene i EU var samlet til møte i Luxembourg mandag, og den dramatiske utviklingen øst i Ukraina sto på toppen av dagsordenen.

- Det som har skjedd øst i Ukraina, er en ytterligere opptrapping av situasjonen, og det er en farlig en. Det kan være liten tvil om at dette er noe som er planlagt og fått i stand av Russland, sa Hague før møtet.

- Benektelse av russisk innblanding mener jeg ikke har spor av troverdighet, sier han og vil diskutere ytterligere straffetiltak mot Russland.

EU kan velge å utvide sanksjonslisten mot russere som ikke får reise inn i Europa, og som får midler i europeiske banker frosset. Det er imidlertid ikke ventet at EU mandag blir enig om bredere økonomiske sanksjoner mot russisk handel og eksport til Europa.

(NTB)