Hai på stranda der Jamie Marie (14) ble drept

Nabo tok bilder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Den var helt inntil stranda, sier Jason Miller. Han bor like ved stranda ved Tallahassee i Florida der 14 år gamle Jamie Marie Daigle ble angrepet og drept av en hai lørdag. Da en hai dukket opp på ny i går tok han bilder av haien som jaktet fisk helt inntil strandkanten.

Jenta var ute og lekte seg på et lite surfebrett 100 meter fra land sammen med ei venninne da haien angrep, melder nyhetsbyrået AP.

- Forsøkte å ikke se ut som noe spiselig

En av de som forsøkte å hjelpe de to jentene hørte skrikene og så brettet. Han dykket og fikk tak i den allerede bevisstløse jenta og dro henne opp på surfebrettet for å få henne i land.

Chris White (23) ble vitne til det hele. Han var også i vannet.

- Han ropte; Det er hai, det er hai. Vi stoppet å svømme og forsøkte å stå loddrett i vannet, for å forsøke å ikke se ut som noe spiselig, sier White til nyhetsbyrået AP.

Surferen Tim Dicus forteller at jentene var utenfor strendene som er overvåket av badevakter, og også utenfor sandbankene.

- Stranda er stranda, når du først har passert den andre sandbanken er du i gulfen. Det er der de store fiskene holder til, sier han til AP.

OKSEHAI PÅ STRANDA IGJEN:  Jason C. Miller tok fram kameraet da han fikk øye på oksehaien i vannet mens folk var ute og vasset i går. Den jakter fisk helt inn til stranda. Foto: SCANPIX/AP
OKSEHAI PÅ STRANDA IGJEN: Jason C. Miller tok fram kameraet da han fikk øye på oksehaien i vannet mens folk var ute og vasset i går. Den jakter fisk helt inn til stranda. Foto: SCANPIX/AP Vis mer

Vanlig å se mye hai

Den 14 år gamle jenta skal obduseres i dag for å forsøke å fastslå hva slags hai som angrep henne.

Etter angrepet ble over tre mil med sandstrender stengt på Florida-kysten. De fleste strendene åpnet igjen søndag.

Danny Glidewell ved det lokale sheriff-kontoret sier det ikke er uvanlig at surfere opererer så langt fra land som jentene gjorde lørdag. Han sier også at det er svært vanlig å observere hai i området.

- Våre piloter som fly helikopter har alltid rapportert til oss at dersom du ser utover havet, så er det et stort antall hai, sier politikapteinen.

30 haiangrep i året

Det er registrert over 30 årlige haiangrep i Florida fra år 2000 til 2003, mens det i fjor bare ble registrert 12 angrep.

Det var trolig en oksehai som angrep lørdag. Oksehaien er den mest vanlige av de store haiene, og den regnes som svært aggressiv.

Oksehaien tar seg gjerne en tur i ferskvann også, og Discovery Channel hevder at den skal være observert 3000 kilometer oppe i Mississippi og Amazonas.

Discovery Channel anslår at risikoen for å bli angrepet av hai i USA er en til seks millioner. Universitetet i Florida melder i tillegg at av de 500 haiangrepene de har registrert i Florida, var det kun 2,4 prosent som hadde dødelig utgang.

- Hai er bare en av mange farer man må ta med i beregningen når man går i vannet, sier George Burgess ved universitetet i Florida.

<B>DREPT AV HAI: Jamie Marie Daigle (14) var på ferie med venner da hun ble angrepet og drept av hai lørdag.