KAPPER AV: En filippinsk fisker kapper av haifinner ombord på fiskebåten sin i General Santos City 7. mars i år. Foto: AFP / NTB SCANPIX
KAPPER AV: En filippinsk fisker kapper av haifinner ombord på fiskebåten sin i General Santos City 7. mars i år. Foto: AFP / NTB SCANPIXVis mer

Hai slaktes levende for å bli norsk suppe

Dagbladet spiste den til lunsj i Oslo sentrum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

[bilde, right, six](Dagbladet): Brutal jakt på hai er blitt en milliardindustri, og flere haiarter er nær ved å bli utryddet.

Hovedårsaken er menneskets jakt på haifinner til suppe og brusk til alternative legemidler - begge ettertraktede luksusvarer i Østen. Dagbladet har selv bevitnet hyllemeter etter hyllemeter i Hong Kong med «vidundermidler» lagd på haifinne.

I Indonesia, Thailand og Vietnam fiskes haiene på brutalt vis: haien dras opp i fiskebåten, ryggfinnen kappes av - og den fortsatt levende haien kastet ut igjen i vannet, der den lider seg til døde.

En rekke norske kinarestauranter tilbyr den kontroversielle suppa.

- Veldig dyrt

Dagbladet gikk tirsdag formiddag innom tradisjonsrike Peking Garden i Vika i Oslo. Journalisten presenterte seg, og bestilte en tallerken haifinnesuppe til lunsj. Etterpå ringte vi daglig leder Sai-Wah Chiang (60).[bilde, left, four]

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn