Hai slukt levende av hai

En pigghå gapte over forskernes agn, men sandtigerhaien gapte høyere.

HAI OVER HAI:  En pigghå på nesten en meter rakk å svelge agnet før den selv ble mat for en sulten sandtigerhai i Delaware-bukta i USA. Foto: University of Delaware ORB Lab
HAI OVER HAI: En pigghå på nesten en meter rakk å svelge agnet før den selv ble mat for en sulten sandtigerhai i Delaware-bukta i USA. Foto: University of Delaware ORB LabVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Forskerne ved University of Delaware fikk seg en overraskelse av de sjeldne da de fredag 19. juli fanget inn sandtigerhai som de tidligere hadde merket med satellittsendere i Delaware-bukta i Atlanterhavet.

En sulten pigghå-hai hadde svelget agnet ment for sandtigerhaien — bare for i sin tur selv å bli spist av den større rovfisken.
Begge to ble så dratt opp av havforskerne.

- Vi fikk tak i en stor haihunn på fredag, men vi hadde aldri forventet å fange henne på denne måten! Skriver forskerne på avdelingens Facebookside.

Den miste haien var nesten en meter lang. Likevel var den blitt svelget så godt som hel av sandtigerhaien.         

Forskerne brukte menhaden, en fisk i sildefamilien som agn.

- Den uheldige pigghåen kunne ikke motstå agnet vårt, men dessverre ble den offer for et av de dyktigste rovdyrene i havet, forteller forskerne.

De sier videre at sandtigerhaien ble merket og så sluppet ut i havet igjen.

Sandtigerhaien er kjent for sin skremmende rad med sylskarpe tenner som den bruker til å spidde byttet sitt, vanligvis hummer, blekksprut og mindre fisk.

Den kan bli tre meter lang, men er ikke aggressiv overfor mennesker.