Hai spiste hai i bakholdsangrep

Sjeldent bilde tatt på Great Barrier Reef.

GLEFS: En hai av arten Chiloscyllium punctatum gikk i fella og ble slukt av en annen hai. Dette svært sjeldne bildet ble tatt av australske forskere under en felttur på Great Barrier Reef.  Foto: Tom Mannering (med tillatelse)
GLEFS: En hai av arten Chiloscyllium punctatum gikk i fella og ble slukt av en annen hai. Dette svært sjeldne bildet ble tatt av australske forskere under en felttur på Great Barrier Reef. Foto: Tom Mannering (med tillatelse) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det å være en hai betyr ikke automatisk opprykk til toppen av næringskjeden; det er alltids noen som er større, bedre kamuflert og mer utspekulert.

Nøyaktig dette fikk en hai av arten Chiloscyllium punctatum oppleve 1. august i fjor, da den ble slukt av en wobbegong-hai (Eucrossorhinus dasypogon), som til forveksling liknet en del av havbunnen på Great Barrier Reef i Australia.

Begivenheten ble fotografert av forskere ved Australian Research Council's Centre of Excellence for Coral Reef Studies, som beskriver det som en sjelden observasjon.

Mens wobbegong-haiene stort sett er kjent for å spise virvelløse dyr på havbunnen, blekkspruter og småfisk, hender det at større eksemplarer fôrer opportunistisk på andre haier.

Men dette er bare unntaksvis blitt dokumentert direkte, ifølge en artikkel i tidsskriftet Coral Reefs, og er stort sett basert på analyser av mageinnhold fra innsamlede individer.

- Ingen av haiene rørte på seg i løpet av den 30 minutter lange observasjonsperioden, og wobbegongen slukte ikke den andre ytterligere. Vi antar det ville ta minst et par timer til før wobbegong-haien fikk spist den andre fullstendig, skriver dr. Daniela Ceccarelli i artikkelen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer