Hai tok Bethanys (13) arm

Den proffaktuelle tenåringen deltok i en surfekonkurranse da haien plutselig gikk til angrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

13 år gamle Bethany Hamilton deltok i en lokal surfekonkurranse i det tropiske paradiset Kauai i Stillehavet. Ifølge CNN.com lå tenåringsjenta på brettet sitt i klart vann da haien plutselig skal ha gått til angrep. Haien bet både Hamilton og brettet i ett jafs før den forsvant.

Bethany mistet venstrearmen sin i angrepet og surfebrettet (se bildet) viser tydelig at det har vært snakk om en stor hai. Bittet på brettet ble antatt å være over 40 centimeter langt og cirka 20 centimeter bredt.

Størrelsen på bittet viser at haien har vært mellom tre og en halv og fire og en halv meter lang.

- Det kom ingen forvarsel før angrepet, sier bataljonssjef Bob Kaden ifølge CNN.

Surfet med bestevenninen

Bethany Hamilton surfet sammen med sin beste venn og vennens far da angrepet skjedde. Vennens far holdt hodet kaldt og forbandt umiddelbart Bethanys arm med et surfetau. Hamiltons mor, Cheri, er sikker på at den snarrådige handlingen reddet datterens liv.

Tom Hamilton, jentas far, sier at datteren er ved full bevissthet på sykehuset.

Det er fjerde gang i år at noen blir angrepet av hai i dette området. Randy Honebrink, som er talsman for den statlige spesialpatruljen for hai, sier at det årlig er tre til fire haiangrep i Hawai-området.

Den talentfulle surfejenta har allerede skaffet seg sponsorer, og ifølge Hanalei Surf Onlines nettside forventes det at Hamilton blir profesjonell.

MISTET ARMEN: Bethany Hamilton (13) ble angrepet av en stor hai mens hun surfet utenfor Hawaii.
STORT BITT: Det førti centimeter lange bittet viser at haien ikke var noen lilleputt.