Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Haider vil inn i regjeringen

Den østerrikske høyrepopulisten Jörg Haider vil inn i regjeringen så snart EU opphever de diplomatiske straffetiltakene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ledelsen i Haiders parti Frihetspartiet vurderer om han kan erstatte Susanne Riess-Passer som visestatsminister, skriver avisen Wiener Blatt. Riess-Passer overtok tidligere i år etter Haider som partileder.

Hvis Haider blir visestatsminister, eller visekansler, kan neste skritt være at han gjør Wolfgang Schüssel fra koalisjonspartneren Folkepartiet rangen stridig som regjeringssjef. Toneangivende kretser i Folkepartiet grøsser angivelig ved tanken.

I går ble det kjent at Haider ikke lenger er velkommen til å besøke Italia. Haider har oppfordret den italienske regionen Friuli-Venezia-Giuli til å rive seg løs fra Italia og danne en storregion sammen med Haiders egen delstat Kärnten. Haider går inn for «et regionenes Europa» i stedet for dagens EU.

Italias utenriksminister Lamberto Dini ber i et brev datert 22. juli sin østerrikske kollega Benita Ferrero-Waldner gjøre alt hun kan for å hindre Haider i å besøke Italia.