Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Haiket med flyhjul

Mannen var sterkt nedfrosset - men utrolig nok i live - etter å ha gjemt seg i hjulrommet under en flere timer lang flytur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tross den iskalde turen, satte mannen seg til kraftig motverge da brannmenn halte ham ut av gjemmestedet.

Ingen vet hvordan mannen kom seg til Air Frances Boing 747-400 som landet i Los Angeles i natt - etter en flere timer lang tur fra Fransk Polynesia.

Og den største gåten: Hvordan overlevde han de ekstremt kalde temperaturene flere tusen meter over bakken?

Flere ganger har flyselskapene opplevd flyhjulshaikere, men disse har omkommet på grunn av den iskalde lufta.

- Vi så ham gjemt oppe i hjulrommet. Han oppholdt seg på et svært lite område, sier brannvesen-talsmann Jim Wells ifølge nyhetsbyrået AP.

Da brannvesenet skulle dra ham ut, gjorde flyktningen fysisk motstand. Han ble brakt til UCLA medisinske senter med sterk nedkjøling, og tilstanden var alvorlig.

Det er ikke kjent om han overlevde turen tross frysetemperaturene i hjulrommet, eller om han hadde funnet en sikrere og varmere del av flyet - og krøpet i hjulrommet etter landing.

Air France har ikke kommentert hendelsen.

IKKE AKKURAT BEST: Han valgte verken best eller back, flyktningen som tok plass inne i hjulrommet på dette Air France-flyet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media