FISKEFLAK: Håkan Larsson (t.v.), Henrik Stjernfelt og Magnus Andersson har fisket sammen i ti år, men aldri tidligere brukt et isflak som flåte. Foto: TOMMY SVENSSON
FISKEFLAK: Håkan Larsson (t.v.), Henrik Stjernfelt og Magnus Andersson har fisket sammen i ti år, men aldri tidligere brukt et isflak som flåte. Foto: TOMMY SVENSSONVis mer

Haiket til byen med et isflak

De svenske fiskerne mistet motoren i vannet, men fikk skyss til land med et isflak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Båtmotoren gikk i vannet og ville ikke lenger fungere. Da haiket de tre fiskerne med et isflak hjem til Kristianstad i Skåne.

Seilturen tok to timer.

- Men vi fikk ikke noe fisk, sier Henrik Stjernfelt (30) til Expressen.

Dummet seg utI går var han ute og fisket med vennene Håkan Larsson (28) og Magnus Andersson (32) på elva Helge i nærheten av Kristianstad.

Etter å ha dummet seg ut ved å ankre opp mot et isflak, som dro båt og motor under vann, takket motoren naturlig nok for seg.

Smartingene fikk så øye på et isflak og oppdaget at det fløt mye fortere enn båten — og i riktig retning. Dermed entret de flaket med båt og mannskap.

Fløt med strømmenIsflaket ble brukt som praktisk fiskeflåte.

- Vi bestemte oss for å flyte med strømmen inn til Kristianstad, og dro båten opp på flaket så det skulle gå fortere, sier Stjernfelt.

Etter to timer hadde drivisen og fiskerne tilbakelagt de fem kilometerne inn til byen.

- Da vi startet på reisen var flakets størrelse cirka fem ganger tre meter. Vel framme var det knapt to ganger to meter, sier han. 

Hardt arbeidSelv om turen var ment å bli en behagelig reise inn til sivilisasjonen, endte gutta med å måtte jobbe hardt for å komme i land.

Isflaket var svært tungt, og hadde ikke lagt opp til kaianløp i fiskernes hjemby. I stedet dro strømmen det av gårde, vekk fra land. Dermed måtte de padle et 20-talls meter med hendene oppstrøms.

- Det verste med turen var at vi ikke fikk en eneste fisk. Men vi fikk med oss en god latter og en god historie, sier Håkan Larsson til Kristianstadsbladet.