Haisommer i Ulsteinvik

Familie reddet sjelden hai.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Jon Åge Eidem fra Ulsteinvik og hans familie fikk seg litt av en oppgave mandag formiddag, skriver Vikebladet.

- Vi tok en sykkeltur ned til sentrum av Ulsteinvik i det nydelige været. Mange hadde samlet seg ved havnebassenget og vi så to finner stikke opp i sjøen, forteller Jon Åge Eidem, far i familien, til Dagbladet.no.

Det viste seg å være en hai av typen brugde fanget i et makrellgarn. Familien bestemte seg for å hive seg i båten og startet en omfattende redningsaksjon.

Episoden fant sted mandag formiddag.

Hoppet i vannet

De trodde først det var snakk om to niser.

- Etter en liten stund så vi en ryggfinne dukke opp fra den speilblanke overflaten, før den forsvant igjen. Plutselig hørte vi et forferdeilg leven og plask. Vi skjønte raskt at fisken hadde gått i et makrellgarn som var satt ut.

Eidem hoppet ut i vannet med kniv for skjære løs fisken.- Men da jeg så kjempefisken fikk jeg høy puls, medgir familiefaren.

Haien kjempet for å komme ut og svømte flere ganger med garnet rundt den seks meter lange båten, før Eidem fikk kuttet løs den omlag fire meter lange haien løs.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer