Haiti trues av voldsom storm

Haitianske myndigheter ber folk komme seg i skjul.

TRUES AV STORM: En mann som er blitt bortvist fra en teltleir bærer en treseng i Port-au-Prince 18. juli. Over 600.000 mennesker bor fortsatt i telt etter fjorårets jordskjelv. Nå truer stormen Emiliy med styrtflod og jordras. Foto: REUTERS / Swoan Parker / SCANPIX
TRUES AV STORM: En mann som er blitt bortvist fra en teltleir bærer en treseng i Port-au-Prince 18. juli. Over 600.000 mennesker bor fortsatt i telt etter fjorårets jordskjelv. Nå truer stormen Emiliy med styrtflod og jordras. Foto: REUTERS / Swoan Parker / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Haitianske myndigheter ber folk komme seg i skjul. Den tropiske stormen Emily truer med å bringe flom til landet som fortsatt strever med å komme seg etter fjorårets jordskjelv.

En advarsel er gitt fra Det amerikanske orkansenteret (NHC) til Haiti og nabolandet på samme øy, Den dominikanske republikk, om at den tropiske stormen nærmer seg. Også Puerto Rico er varslet.

Sjefen for Haitis værvarslingstjeneste, Ronald Semelfort, sier at kraftige regnfall kan treffe landet sent onsdag.

- Dette vil være svært farlig for landet, som fortsatt er sårbart etter jordskjelvet i januar 2010, sier Remelfort.

Titusenvis av haitianere bor fortsatt i midlertidige teltleirer 18 måneder etter jordskjelvet som førte til at 225.000 mennesker mistet livet. Myndighetene er nå i ferd med å «spre ordet», ved å be folk i flyktningleirer om å evakuere til mindre sårbare områder, ifølge Alta Jean-Baptiste, leder av landets sivilforsvar.

- Regnet kan forårsake livsfarlig styrtflom og jordras i fjellignende områder, advarte NHC tirsdag. Haiti har tidligere blitt rammet av flere dødelige jordras fra dalsidene som omkranser hovedstaden Port-au-Prince. Faren forsterkes av at alle trærne der er hogget ned.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer