Haiti underslo Fugees-million

Regjeringen på Haiti har underslått et større beløp fra ræpp-stjernene Fugees. Pengene skulle gå til de mange flyktningene på øya. - Dette gjør meg forferdelig trist, men vi lover å fortsette flyktninghjelpen. Det er langt viktigere enn å selge millioner av plater, sier Fugees-sjef Wyclef Jean (27) til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Wyclef Jean og hans Fugees-kollega Prakazrel «Pras» Michel har begge flyktet fra Haiti til USA, og har på ingen måte glemt røttene sine. Etter å ha solgt bortimot 10 millioner eksemplarer (80000 av dem i Norge) av fjorårets «The Score»-album og signert en ny lukrativ kontrakt med Sony Music, dro bandet i april tilbake til Haiti for å holde en større veldedighetskonsert. Landets korrupte kulturminister Raoul Peck har imidlertid stukket overskuddet i egen lomme.

Ny støttekonsert

- Jeg ønsket virkelig å gjøre noe for mitt eget folk. Konserten ble en kjempeopplevelse. Vi spilte for 60000 jublende glade mennesker i hovedstaden Port-Au Prince, men i ettertid har det blitt masse bråk på grunn av den korrupte kulturministeren, forteller Wyclef Jean.

Offisielt skal tyveriet dreie seg om rundt én million kroner. Wyclef sier imidlertid til Dagbladet at han tror det dreier seg om et enda større beløp.

- Konserten ble holdt i samarbeid med regjeringen. Det var den eneste måten vi kunne få tillatelse til å spille. De har forvaltet overskuddet av konserten - men det altså på en utrolig slett måte. Nå har vi bestemt oss for å holde en ny støttekonsert. Denne gangen skal vi samle inn pengene sjøl og sørge for at de kommer fram til flyktningene, sier Wyclef. Han opplyser at støttekonserten vil bli holdt i New York seinere i år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer