Haitigruppe på Facebook avslørt som bløff

Flere tusen nordmenn trolig lurt.

Haitigruppe på Facebook avslørt som bløff
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Flere tusen nordmenn ble trolig lurt av en falsk Facebook-gruppe som lovet to kroner per medlem til jordskjelvofrene på Haiti. En rekke slike grupper har dukket opp på det sosiale nettstedet etter katastrofen som rammet det fattige landet for en drøy uke siden. 

SlettetGruppen «2 kronor per medlem till jordbävningsoffren i Haiti», som tilsynelatende har en svensk bakmann, har i løpet av dagen byttet beskrivelse, der det sto at Den svenske nekrofiliforeningen sto bak. Like før klokka 20 i kveld ble gruppen og bakmennene, som trolig også er falske, slettet fra Facebook.

Bløffgruppen hadde tidligere i dag over 208 000 medlemmer, men mistet flere titusener av dem etter at svenske aviser kastet lys over saken.

- Ikke gøyTalskvinne for gruppen, Therese Danielsson, har vist seg å være falsk identitet. Profilbildet til gruppen viste Marika Hjertquist ved det svenske smitteverninstituttet og er hentet fra deres nettsted.

- Dette er slett ikke gøy. Jeg aner ikke hvorfor de har brukt et bilde av meg. Dette er ubehagelig, sier hun til den svenske avisa Sydsvenskan.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer