Haitis barn lider fortsatt

Nå er det snart ett år etter jordskjelvet rammet Haiti - og barna lider fortsatt, ifølge en ny rapport fra UNICEF.

LIDER FORTSATT: Barna i landet lider fortsatt — ett år etter at jordskjelvet la store deler av landet i grus. Foto: AFP Photo/Thony Belizaire/Scanpix
LIDER FORTSATT: Barna i landet lider fortsatt — ett år etter at jordskjelvet la store deler av landet i grus. Foto: AFP Photo/Thony Belizaire/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Til tross for en enorm internasjonal innsats etter jordskjelvet er vi bekymret over at det er langt igjen før de får oppfylt sine grunnleggende rettigheter til helse, utdannelse og beskyttelse, sier generalsekretær Kjersti Fløgstad i UNICEF Norge.

Fortsatt bor rundt 1 million mennesker i leirene som ble bygget opp etter jordskjelvet 12. januar i fjor. Av disse er det 380 000 barn, heter det i UNICEFs rapport om situasjonen ett år etter skjelvet.

UNICEFs rapport understreker at det er mye mer enn nødhjelp som skal til i Haiti. Samfunnsstrukturer og institusjoner manglet også før skjelvet og må bygges opp, heter det.

- Vi har sett resultater i løpet av det siste året, men svært mye er fortsatt ugjort og må gjennomføres i et samarbeid mellom FN, humanitære organisasjoner, den private sektoren, det sivile samfunnet og myndigheter, sier Francoise Gruloos-Ackermanns ved UNICEF-kontoret i Haiti.

- Et slikt samarbeid er nødvendig for at vi skal greie å oppfylle forpliktelsene våre overfor alle dem som fortsatt strever for å få dekket sine helt grunnleggende behov i Haiti, sier hun.

(NTB)