Hakekors, flaskekasting og drapstrusler

Norske jøder føler seg truet og skjerper sikkerhetstiltakene.

Hakekors, flaskekasting og drapstrusler
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det jødiske samfunnet i Oslo har innskjerpet sikkerhetstiltakene etter at en lærer og flere barn ble skutt og drept ved en jødisk skole i Frankrike.

- Dette kunne like gjerne skjedd i Norge, vi føler oss slett ikke trygge, sier lederen for Det mosaiske trossamfunn, Ervin Kohn, til Vårt Land.

Trossamfunnet driver flere aldersboliger, samfunnshus og barnehage i tillegg til synagogen. Nå har de innført flere sikkerhetstiltak, og varslet politiet, som ifølge Kohn har lovt å kjøre oftere forbi og kontrollere trossamfunnets bygninger enn vanlig.

- Vi er en utsatt gruppe, og skulle gjerne sett at det sto polititjenestemenn permanent her, sier Kohn.

Bare den siste måneden har trossamfunnet registrert elleve hendelser, alt fra flaskekasting på synagogen, tegninger av Davidstjerner og hakekors i snøen til drapstrusler mot navngitte personer.

Drapene ved den jødiske skolen i byen Toulouse fant sted mandag. Franske myndigheter frykter at gjerningsmannen er en rasistisk motivert seriemorder.

(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer