Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hakekors og nakne underliv prydet førjulspyntet rådhus

Göteborg by ville skape god julestemning ved å sette opp en fotoboks og projektor på torget. I natt tok julestemningen brått slutt.

HAKEKORS: Da Tina Hallonsköld (29) og en venn kom gående over plassen i natt, var det ikke smilende førjulsnisser som prydet veggen på rådhuset i Göteborg. Foto: Tina Hallonsköld
HAKEKORS: Da Tina Hallonsköld (29) og en venn kom gående over plassen i natt, var det ikke smilende førjulsnisser som prydet veggen på rådhuset i Göteborg. Foto: Tina Hallonsköld Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er «Julebyen Göteborg», som er et samarbeid mellom kommunen, gårdeiere i byen og den lokale handelsstanden, som har satt opp en fotoboks og en projektor ved Gustaf Adolfs torg i sentrum av Sveriges nest største by.

Hensikten er at folk kan ta en selfie eller et stemningsbilde under julehandelen. Men da Tina Hallonsköld (29) og en venn kom gående over plassen i natt, var det ikke smilende førjulsnisser som prydet veggen på rådhuset i Göteborg.

Tvert imot var det et gigantisk hakekors, og bilder av nakne underliv, som vistes på den gigantiske kommunale storskjermen.

- Det er helt vanvittig. Jeg og en venn var på vei hjem, og satt og ventet på bussen, da vi fikk øye på bildene, sier Hallonsköld.

- Vennen min syntes at han så en rumpe, og vi begynte å fnise – da så vi hakekorset og vi ble så sjokkert at vi bare ble sittende og måpe. Så ble vi rasende, fotograferte det og ringte vi politiet, sier Hallonsköld.

Birgitta Berglind, som er ansvarlig for Julstaden-prosjektet, sier hun er lei seg for det som har skjedd.

- Hensikten med fotoautomaten er jo å ta julebilder med gode venner. Nå er det noen som har brukt den på en beklagelig måte for å ta slike upassende bilder, sier Berglind til Göteborgs-Posten.

- Dette er veldig leit, slår hun fast.

Nå vil fotoautomaten bare være i drift fram til 21 på kvelden – og skulle noe lignende skje igjen vil den bli tatt ned.

BEKJEMPER HAT: 71 år gamle Irmela Mensah-Schramm bor i Berlin i Tyskland. Hver dag tar hun med seg en sprayboks ut i gatene, hvor hun har et helt spesielt oppdrag. Video: Great Big Story Great Big Story lager unike minidokumentarer om alt mellom himmel og jord. Lyst til å se mer? Se Dagbladets spilleliste her: https://goo.gl/Q2kvcj Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!