Hakk i plata

Vi er ikke helt ferdige med Plata ennå, ser det ut til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Å SLÅ I NOEN

ei plate» er det et uttrykk som heter. På mine trakter betyr det å ty til en hvit løgn for å slippe unna et problem eller annet ubehag. Dette ordspillet surrer i hodet mitt, mens jeg kjører slalåm mellom narkomane i nedre del av Karl Johan. Ingen er vel lenger i tvil om hva byråd og politi har gjort når det gjelder ryddinga av det tidligere møtestedet for narkomane i Oslo. Plata er tom, men hundre meter unna, i nederste del av Oslos paradegate, er det «sild i tønne»-stemning.

FØRST VAR DET

turistene som ikke måtte støtes. For mange klaget visst over at det første som møtte dem da de gikk av toget på Oslo S, var byens tapere. Så var det rekrutteringa. Plata hadde en magnetisk tiltrekningskraft på de altfor unge. Så var det rekorden byråd Margaret Eckbo ikke ville ha. Ifølge henne selv hadde Plata den desidert høyeste samlede omsetningen av narkotika i Nord-Europa. Politiets tre mål var: Å spre de narkomane for å få ned rekrutteringen av unge, stoppe det åpenlyse salget og skape trygghet for befolkningen. De var overbevist om at fordelene ved å stoppe salget på Plata var større enn ulempene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer