MINNET FRA PAPPA: Håkon (8) smiler på gokarten han og pappa bygde - her på setra til besteforeldrene tidligere i vår. Nå har gutten bare hjelmen tilbake. Foto: Privat. 
MINNET FRA PAPPA: Håkon (8) smiler på gokarten han og pappa bygde - her på setra til besteforeldrene tidligere i vår. Nå har gutten bare hjelmen tilbake. Foto: Privat. Vis mer

Håkon (8) mistet pappa i fjor. Nå har noen stjålet det kjæreste minnet

Mamma begynte å gråte da ukjent mann (77) meldte seg som hjelper. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Håkon Mørdre var sju år da han mistet pappaen sin i fjor sommer.

Faren Martin Mørdre ble funnet død etter gasslekkasje i båten mens han var nattvakt i en båthavn på Romerike.

Guttens kjæreste minne var en gokart som faren fikk bygd ferdig noen uker før han omkom.

Åtteåringens store glede denne sommeren har vært å kjøre firehjulingen han fikk av pappa på setra i Nord-Odal sammen med bestefar.

Men siden onsdag har Håkon vært veldig lei seg. Noen har stjålet arven etter pappa.

Fra sinne til gledestårer

Avisa Glåmdalen fortalte først om tyveriet, som må ha skjedd på utspekulert vis midt på natta i et boligfelt i Gardvik i Nord-Odal.

- Først var jeg både sint og lei meg på Håkons vegne. Men da avisa ringte fredag ettermiddag om at en mann vi ikke kjenner har satt opp en belønning på 5 000 kroner for tips som kan føre til at Håkon får igjen gokarten sin - ja da ble jeg så rørt at jeg begynte å gråte, sier mamma Linda-Marie Alakoski (34) til Dagbladet fredag kveld.

Hun er rørt over det store engasjementet som er skapt på vegne av sønnen.

- Tyvene har nok ikke kjent til den spesielle historien bak gokarten. Folk skal jo få ha sakene sine i fred uansett. Men nå er jeg mest glad over at det er så overveldende mange positive mennesker, tross alt, sier mor.

Ukjent (77): - Utrolig trist

Det er Per-Otto Lunderby (77) fra Eidskog, et godt stykke unna hjemmene til Håkon, mammaen og besteforeldrene, som har lovet dusør.

- Jeg synes det er utrolig trist at gokarten ble stjålet. Den må ha vært helt spesiell for ham. Jeg føler med hele familien, sier Lunderby til Glåmdalen.

Politiet hadde ikke fått noen henvendelser om saken fra i ettermiddag fram til klokka 22.30 fredag, opplyser politiets operasjonsleder i Hamar til Dagbladet.

- Hvordan tar Håkon tyveriet nå etterpå ?

- Han synes det er leit. Men nå har han nevnt at han er litt glad for at de ikke har stjålet racinghjelmen han også fikk av pappa.

Ubevoktet nattetime

Det var natt til onsdag denne uka at gokarten ble stjålet. Bestefar hadde lastet den på bilhengeren i carporten fordi den skulle på service mandag morgen. Han hadde låst fast dekselet over hengerkroken så ingen kunne huke den rett på bil.

UTEN GOKART: Her ble den stjålne bilhengeren funnet klokka 05.50 søndag morgen. Men Håkons gokart var borte. Foto: Privat.
UTEN GOKART: Her ble den stjålne bilhengeren funnet klokka 05.50 søndag morgen. Men Håkons gokart var borte. Foto: Privat. Vis mer

- Tyveriet har skjedd mellom 04 og 05 den natta, og noen må ha fulgt godt med. Det var gjester oppe hos Håkons bestemor og bestefar til klokka 01.30 den natta. Da var alt i orden.

- Avisbudet som kom ved 04-tiden hadde heller ikke registrert noe unormalt. En skogsarbeider fant hengeren tom på en lokalvei i retning Solør klokka 05.50. Og dit tar det 45 minutter å kjøre, forklarer Linda-Marie Alakoski.