Hakon-gruppen søndagsåpner ved trafikknutepunker

Oslo (NTB-Geir Lillesund): Hakon-gruppen føler seg sikker i sin forståelse av åpningstidsloven, og åpner førstkommende søndag fire av sine dagligvareforretninger som ligger ved store trafikknutepunkter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi registrerer at mange mener at vi tar feil, men vi mener at loven er helt klar på at butikker som er knyttet til trafikknutepunkter som jernbanestasjoner og bussstasjoner kan unntas fra de alminnelige åpningstidsbestemmelsen, sier informasjonsdirektør Bjørn Richard Johansen i Hakon-gruppen.

Storbyfenomen

Derfor gjenåpner gruppen førstkommede søndag ICA på Oslo S.. Rimi i Bystasjonen i Bergen, Rimi ved Bekkestua stasjon og Rimi ved Sandvika stasjon åpnes også for søndagshandel.

Administrerende direktør Sverre Leiro i Norgesgruppen - paraplyorganisasjon for blant annet vel 360 søndagsåpne butikker formet etter «Brustad-bua» - sier til NTB at loven har behov for klare forskrifter slik at feiltolkninger kan unngås.

For øvrig mener han at debatten om søndagsåpne butikker er et rent storbyfenomen.

Smutthull

Etter at kjøpmann Trond Lykke i Trondheim åpnet en 750 kvadratmeter stor butikk ved bussholdeplassen i Trondheim sentrum, våknet store deler av daglivarebransjen i Norge.

Lykkes butikk er langt større enn de 100 kvadratmetrene som de såkalte Brustad-buene ifølge loven kan være.

Forbrukersamvirket og Rema satte fram krav om at departementet tetter smutthullene i loven. Hvis ikke, vil de to dagligvare-konstallasjonene i protest søndagsåpne sine butikker.

Dette fikk statssekretær Odd Anders With i Barne- og familiedepartementet til å rykke ut i dag og true med politi dersom butikkjedene gjør alvor av sine trusler.

Samtidig la han overfor NRK til at hvis det etter en tids praktisering er åpenbart at det finnes hull som bør tettes, må departementet ha et fordomsfritt forhold til det.

(NTB)