«Håkon» var skolelys - ble hasjkonge

BERGEN (Dagbladet): «Håkon» (30) var skoleflink, men endte opp som hasjkonge på Vestlandet. Etter over ti års helvete er han for første gang ute i ærlig arbeid. - Jeg har det beinhardt og er drita ensom, men har lenge følt en trang til å brøle ut: Hold deg unna hasj!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Etter mange års stoffmisbruk er «Håkon» blitt veldig skeptisk til fremmede. Da Dagbladet møter ham på avtalt sted utenfor Bergen, har han sittet oppe i skauen og rekognosert en stund før han gir seg til kjenne.

Han er livredd for at vi har politiet på slep. Ikke så rart, for «Håkon» drar opp ei stor hasjplate og ei vekt. Han vil vise oss stoffet som har ødelagt mye av hans voksne liv. Hasjen har han lånt fra bekjente i narkomiljøet han vanket i.

- Kan jeg hindre bare ett ungt menneske fra å begynne med hasj ved å fortelle min historie, har jeg for første gang oppnådd noe viktig.

Dømt

«Håkon» har sont noen dommer for bruk og salg av hasj, men anslår at han bare er tatt for rundt én promille av alt han har på samvittigheten. Han mener politiet gjør en for dårlig jobb, at de konsentrerer seg for mye om spaning på de såkalte storfiskene og ikke tar tips fra tystere på alvor.

- Småfiskene er ofte mye større enn politiet tror.

- Jeg kjenner til at tystere er halt ut av senga, skambanket med balltre, har fått knust fingrer, tenner og kneskåler. Tunge våpen er kjørt opp i ansiktene deres. Det eneste det handler om er rus og penger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer