<strong>ET KJÆRT MINNE:</strong> Denne gokarten bygde far til Håkon (8) like før han omkom i en tragisk ukykke. Natt til forrige onsdag ble den stjålet - nå er den funnet. Foto Privat.
ET KJÆRT MINNE: Denne gokarten bygde far til Håkon (8) like før han omkom i en tragisk ukykke. Natt til forrige onsdag ble den stjålet - nå er den funnet. Foto Privat. Vis mer

Håkons (8) kjæreste minne etter sin døde far ble stjålet - så så en syklist noe merkelig i buskene

Mor: - Jeg er så glad at jeg griner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En hardt tiltrengt gladnyhet: den stjålne gokarten til åtte år gamle Håkon Mørdre er gjenfunnet fredag ettermiddag etter tyveriet fra bestefars garasje i Nord-Odal i Hedmark for ni dager siden.

Gokarten, som er Håkons kjæreste minne etter faren som døde i en tragisk gassulykke i fjor sommer, ble funnet ved en tilfeldighet i skogen i Mogreina i Akershus mer en 50 kilometer fra den ble stjålet.

Og motoren var varm og må ha vært i bruk til like før den ble funnet.

Saken har har skapt stort engasjement etter at den først ble omtalt av lokalavisa Glåmdalen og seinere av Dagbladet og andre medier. Det har bidratt til at flere har utlovt finnerlønn på i alt 38.000 kroner for at den triste historien skulle få en lykkelig utgang.

<strong>GJEMT I SKOGEN - FEM MIL UNNA:</strong> Her sto gocarten gjemt ved en sti fredag ettermiddag. Foto: Tom Willersrud.
GJEMT I SKOGEN - FEM MIL UNNA: Her sto gocarten gjemt ved en sti fredag ettermiddag. Foto: Tom Willersrud. Vis mer

- Håkon er veldig glad. Og jeg er så glad at jeg nesten griner. Nå har vi gjort avtale om å hente gokarten så snart som mulig, sier Linda-Maria Alakoski (34) til Dagbladet fredag kveld.

Og bestefar Finn Egil Sandmo, som hadde satt gocarten på henger for å kjøre den til service, er minst like glad.

- VI er rørt over hvor mange snille mennesker det finnes der ute. Vi ville takke alle som har engasjert seg, det har ikke vært måte på, sier en glad bestefar til Dagbladet fredag kveld.

Ante ikke noe om dusør

Og det ser den ut til å få uten at finneren Tom Willersrud (46) fra Jessheim på Romerike ante det minste om det - og heller ikke har noen ide om hvordan han skal forholde seg til akkurat det fredag kveld.

Men i etterkant kjenner han mer til forhistorien, og er glad for at han har bidratt til at Håkon får gokarten tilbake.

- Jeg er ingen dusørjeger. Det har ingenting med funnet å gjøre, sier Tom Willersrud til Dagbladet.

Gammel avis på venteværelset

<strong>SÅ NOE I BUSKENE:</strong> Tom Willersrud var ute på sykkeltur da han oppdaget noe innimellom buskene. Foto: Privat
SÅ NOE I BUSKENE: Tom Willersrud var ute på sykkeltur da han oppdaget noe innimellom buskene. Foto: Privat Vis mer

Og Tom Willersrud forteller hvordan han på helt tilfeldig vis først ble kjent med saken - og så fant gokarten:

- For noen dager siden var jeg innom legekontoret på Jessheim. Der lå det noen gamle aviser, blant annet Glåmdalen, som ikke er lokalavis her. Der leste jeg historien om Håkon og gocarten. Den festet seg, men den hadde jo ikke noe med distriktet her å gjøre, forteller Tom Willersrud til Dagbladet fredag kveld.

Og slik fant han kjøretøyet i ettermiddag ved 16-tiden - i en kombinasjon av usannsynlig tilfeldighet og årvåkenhet.

- Jeg ser etter boligen til en venninne i Mogreina, som er på ferie. I ettermiddag bestemte jeg meg for å sykle den ene veien en lite brukt sykkelsti. Det er vel åtte-ni kilometers vei fra Jessheim til Mogreina der. Godt skjult inne i skogen ser jeg noen farger som ikke stemmer med trærne, og stopper for å sjekke.

Detaljer bekreftet

- Der står det en ombygd gokart, som lignet på den jeg hadde sett i avisa på legekontoret. Jeg ringte Glåmdalen, snakket med journalisten som kjente til saken. Jeg noterte noen tall og detaljer, journalisten kontaktet Håkons mor. Og joda, det stemte på en prikk. Så ringte jeg politiet, og de var her kjapt. Nå står den innlåst på Jessheim, sier Tom Willersrud til Dagbladet.

Han har ikke selv vært i kontakt med Håkons mor.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer