Halden på harrytoppen

Østfold var sterkt representert, og Dagbladet.nos lesere har kåret Halden til landets mest Harry by.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var Drammen kommunes Harry-undersøkelse som utløste det rene skred av protester og opprørte leserbrev forrige uke. Dagbladet.nos uhøytidelige avstemning levner liten tvil: Halden vant en overlegen harry-seier, 400 stemmer foran Oslo. Av 4033 stemmer gikk 930 til Halden, det utgjør 23,1 prosent.

Østfoldbyen nær svenskegrensa får skylden for grilldress-overskudd og revehalenes renessanse.

Festlig

Rådmann Arne Sørensen i Halden ler hjertelig over den uhøytidelige dommen. Han begynte i rådmanns-jobben i november i fjor, og ble advart på forhånd om Harry-stempelet Halden har.

- Fenomenet er vel ikke helt ukjent. Men jeg tok jobben fordi jeg visste at virkeligheten ikke er slik, forklarer Sørensen.

Ryktene om haldensernes hang til 16. maiparader med kromglinsende amerikanere og revehaler har nådd den ferske rådmannen, men han har foreløpig ikke sett en eneste revehale. Halden har nå kommet seg etter arbeidsledighet og depresjon, og nå er den alt annet enn harry.

- Halden er nå en av de fremste it-byene i landet, reklamerer rådmannen.

Østlandet dominerte harry-avstemningen, for etter Oslo på andre plass kom Lillestrøm på en like klar tredje plass.

Verdal'n

Lotto-bygda som Norsk Tipping gjorde kjent for et par år siden har mye mer å by på. Hvertfall hvis vi skal tro Atle van Beelen Granlund, tidligere Verdal nå innbygger av storebror Trondheim. Dette er Atles begrunnelse for hvorfor Verdal hører til på harry-kartet:

«Landets mest harry by må definitivt være Verdal.

Byen ble bygd en onsdagsnatt i 1974 som en følge av Olje-industriens oppblomstring, og Aker Verdal sin etablering. Man kastet opp en masse brakkeliknende næringsbygg, og shippet inn 2000 seksuelt frustrerte leiearbeidere.

Sånt må det bli Harry-kultur av. I en periode på 90-tallet var det ufattelig tøft å kjøre traktor til

skolen (man får kjøre traktor på vei når man er 16). Gutta styla da traktorene sine med soting av bakrutene, og fartstriper langs sidene......

Når jeg var liten, sveisa vi langgaffel til tråsyklene våre, for da ble sykkelen seende ut som en Chopper, og det var tøft.

Status Quo Har hatt konsert i Verdal flere ganger. 'De grønne glitrende tre og Dag (ingebriktsen)' har hatt konsert i 'Vinne Samfunnshus' hver eneste jul i de ti siste åra, og det er alltid utsolgt.

Alle gutta går med svart levis, treningsjakke (adidas) og treningssko/boots/tresko til daglig, og svart levis, hvit skjorte, skinnvest og mokkasiner til fest.

Kunne gitt mange flere eksempler, men det er vel bedre om dere sjekker det ut selv. derfor, tips til fredags-bilaget: Dra på fest i Vinne

samfunnshus, og se for dere selv. Det er ille.»

Atle kan glede seg til et helgeopphold i hjembygda på Dagbladet.nos regning.