Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Haldensvømmer (17) døde på klubbtur i Sverige

Fikk kraftig støt da han klatret opp på et tog, og døde av skadene i kveld. Guttens søster og onkel skal ha vært vitne til ulykken.

HER KLATRET HAN: Gutt (17) fra Halden klartet opp på dette toget i Uddevalla da han fikk støt og falt livløs mot bakken. FOTO: ROBERT BETZEHAG/RESCUE PHOTO SCANPIX SWEDEN
HER KLATRET HAN: Gutt (17) fra Halden klartet opp på dette toget i Uddevalla da han fikk støt og falt livløs mot bakken. FOTO: ROBERT BETZEHAG/RESCUE PHOTO SCANPIX SWEDEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| - Det var en gruppe fra Halden som skulle bytte tog på Uddevalla jernbanestasjon. Der var det gutten klatret opp på et lokomotiv slik at en annen gutt kunne ta bilde, sier politiets pressetalsmann, Björ Blixter til Dagbladet.

Ifølge vitnene på stedet skal gutten ha fått store mengder strøm i kroppen før han falt ned på bakken.

Ulykken skjedde ved 18-tida i kveld.

- Søstera vitne til ulykken

- Guttens søster og onkel ble vitne til ulykken, sier Blixter til Aftonbladet.

- Han var oppe på taket til et lokomotiv og kom for nær kjøreledningen, sier han.

Ved 20-tida bekreftet Blixter overfor Dagbladet at gutten var død.

- Han døde på sykehuset nå i kveld, sier Blixter til Dagbladet.

10 fikk sjokkskader
- Det var åtte medelever og to lærere som så dette. Også de er ført til sykehuset i Uddevalla med sjokkskader, opplyser Blixter.

Han vil ikke si noe om hvordan 17-åringen skal ha klart å klatre opp på toget i den travle jernbanestasjonen.

Dagbladet for opplyst at gutten var en del av Haldens svømmeklub. Ingen fra klubben vil uttale seg om hendelsen i kveld.

Etterforsker saken
Området på stasjonen er nå sperret av, og politiet har igangsatt full etterforskning.

Kjøreledningen som gutten fikk støt fra inneholder 16 000 volt og det dannes lyn som vandrer, ifølge informasjonsrådgiver Bodil Soneson i svenske Baneverket til Tidningarnas Telegrambyrå (TT).

BLE FRAKTET BORT: Flere ambulanser kom til stedet etter ulykken og 17-åringen ble fraktet til sykehuset, men livet stod ikke til å redde. FOTO: ROBERT BETZEHAG/RESCUE PHOTO SCANPIX SWEDEN
BLE FRAKTET BORT: Flere ambulanser kom til stedet etter ulykken og 17-åringen ble fraktet til sykehuset, men livet stod ikke til å redde. FOTO: ROBERT BETZEHAG/RESCUE PHOTO SCANPIX SWEDEN Vis mer

- Man behøver ikke å ha vært i direkte kontakt med kjøreledningen for å få støt, sier Soneson til TT.

Ifølge henne er det strengt forbudt å klatre på vogner ettersom det kan være nok å være nær ved en kontaktledning for at en ulykke skal skje.

DØDE PÅ SYKEHUSET: 17-åringen døde på sykehuset i kveld.
DØDE PÅ SYKEHUSET: 17-åringen døde på sykehuset i kveld. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media