- Haler ut dykkernes erstatning

Arbeids- og administrasjonsminister Victor Norman beskyldes for å hale ut erstatningen til nordsjødykkerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Magnhild Meltveit Kleppa (Sp), Per Sandberg (Frp) og Heikki Holmås (SV) i Kommunalkomiteen går nå hardt ut mot statsråd Victor Norman (H). De mener han bevisst prøver å utsette når nordsjødykkerne skal få erstatningen de har kjempet for.

I et brev fra Victor Norman til kommunalkomiteen sendt onsdag, står det at finansieringen av erstatningen først bør tas opp ved revidert nasjonalbudsjett.

Sandberg, Holmås og Kleppa mener nordsjødykkernes sak fortjener egen behandling tidligere.

Uakseptabelt

- Det er skuffende at statsråd Norman utsetter behandlingen av saken til juni. Det er totalt uakseptabelt at nordsjødykkerne skal konkurrere om pengene i revidert nasjonalbudsjett, sier saksordfører Per Sandberg.

Han får støtte av leder i kommunalkomiteen Magnhild Meltveit Kleppa.

- Hadde statsråden vært opptatt av at nordsjødykkerne skulle får oppreisning så fort som mulig, hadde han tatt det opp som egen sak før revidert nasjonalbudsjett, sier Meltveit Kleppa.

Mandag skrev Dagbladet at Stortinget vil gå inn for å gi nordsjødykkerne den erstatningen de har kjempet for i over fem år. Kommunalkomiteen jobber med innstillingen som skal opp i Stortinget 9. mars. Magnhild Meltveit Kleppa har reagert på regjeringens framgangsmåte i saken.

Samarbeidsproblemer

- Utgangspunktet er merkelig. Regjeringen sier det er behov for en kompensasjonsordning for nordsjødykkerne, men de overlater til Stortinget hvordan ordningen skal bli, sier Kleppa.

- Først kommer ikke Victor Norman med en skikkelig innstilling til Stortinget, så prøver han å trenere saken, sier Holmås.

Han forteller at det har vært vanskelig å få all informasjonen komiteen trenger fra regjeringen. På vegne av kommunalkomiteen sendte han til slutt et brev med ekstra spørsmål til Norman.

- Vi var nødt til å få tall på bordet for å kunne behandle saken. Men selv ikke etter dette fikk vi alle svarene, sier Holmås.

- Det rene sludder

Arbeids- og administrasjonsminister Victor Norman er ikke enig i kritikken som rettes mot ham.

- Påstanden om trenering er det rene sludder. Vi mener at vi har gjort det vi kan i departementet for å få saken behandlet, sier Norman.

- Ser dere ikke på nordsjødykkernes sak som alvorlig nok til å behandles utenom budsjettet?

- Det er mange alvorlige saker. Budsjettet behandles to ganger i året. Hvordan kompensasjonen til nordsjødykkerne skal dekkes inn, må regjeringen komme med forslag om i revidert nasjonalbudsjett, sier Victor Norman.

UENIG I KRITIKK: Magnhild Meltveit Kleppa (Sp), Per Sandberg (Frp) og Heikki Holmås (SV) mener arbeids- og administrasjonsminister Victor Norman prøver å utsette når nordsjødykkerne skal få erstatningen de har kjempet for. - Det rene sludder, sier Victor Norman.