Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Halimi nektet å møte lege

NOKAS-tiltale Ridvan Halimi blir sjuk av transporten til rettssalen. Møter ikke i dag heller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet.no): Samtidig nektet han å møte lege i går for å diskutere bilsykdommen. Dommer Daniel Lunde er lite tilfreds med at Halimi hevder han blir sjuk av kjøreturen, samtidig som han ikke vil møte lege.

- I verste fall kan dette bli ugyldig fravær. Vi trenger ikke gå inn på hva det betyr, advarte lagmannen.

Aircondition og utsikt

Det er andre dag på rad at Ridvan Halimi blir igjen i fengslet i stedet for å være i rettssalen.

Aktor Arild Dommersnes stusset litt over at Halimi mestret den samme kjøreturen godt under den mange måneder lange behandlingen i tingretten, men hevder at blir sjuk av den samme bilturen nå.

- Transporten tar 15 minutter. Halimi har fått tilbud om å sitte i den første cellen helt foran i bilen. Der er det også noe utsikt, og cellen er ventilert med aircondition, opplyste Dommersnes.

De Nokas-dømte deles inn i to kategorier under transporten. Ridvan Halimi tilhører kategori én, som er den gruppen med størst sikkerhetsrisiko. Halimi ble dømt til forvaring i tingretten, og har omsider tilstått deltakelse i Nokas-ranet.

- Vi har ikke funnet det sikkerhetsmessig forsvarlig å flytte Halimi over i kategori to, sa statsadvokat Dommersnes. Aktors eneste alternativ var å tilby Halimi en egen Mercedes gelanderwagen, men det strandet på politiets kapasitet.

Varierer kjøreruten

De tiltalte som tilhører kategori to, fraktes i en politibil som brukes til ordinær fangetransport.

Advokat Trygve Staff, som forsvarer Halimi, medgikk at det er uhyre uheldig at Halimi ikke følger rettssaken. Han fortalte at bilturen påfører hans klient en kvalme som vedvarer hele dagen. Staff mener forøvrig at bilturen tar mellom en halvtime og tre kvarter, ikke ett kvarter som aktor sier.

Politiet varierer kjøreruten mellom Stavanger fengsel og det provisoriske rettslokalet på Forus. Det gjøres for å forvirre og villede eventuelle personer som vil gjøre anslag mot kortesjen, enten for å angripe tiltalte eller for å befri dem.

KOMMER IKKE: Ridvan Halimi møter ikke i retten i dag sammen med de andre tiltalte i NOKAS-saken. Han hevder han blir syk av transporten fra fengselet.