Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hall of Fame er «urin i vin»

Sex Pistols er endelig blitt tildelt en plass i Rock and Roll Hall of Fame. Mange år for seint, mener bandet, som nekter å delta i æresgallaen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sex Pistols har nemlig vært nominert til en plass i museet helt siden 2001. Og hvert år er de blitt forbigått, til fordel for konkurrerende band som The Clash, Police og Talking Heads. 

I desember i fjor kom meldingen om at skandalepunkerne, sammen med Black Sabbath, Miles Davis, Lynyrd Skynyrd og Blondie, endelig blir en del av den prestisjetunge Hall of Fame-familien.

De nye medlemmene skal hedres under en galla i New York 13. mars.

Men i et håndskrevet brev postet på bandets hjemmeside fredag, skriver bandet at det ikke har noen intensjoner om å stille opp på æresgallaen.

«Vi kommer ikke. Vi er ikke apene deres, og hva så?» skriver bandet i brevet og kaller samtidig Hall of Fame «urin i vin».

«Berømmelse til 25.000 dollar, hvis vi betalte for et bord, eller 15.000 dollar for å pipe oppe i galleriet, går til en nonprofit-organisasjon som selger oss gammel berømmelse» står det videre i brevet, med tydlig henvisning til prisene utenforstående må betale for å delta i arrangementet.

- Det er rock n´roll
Ledelsen ved Hall of Fame forteller til nyhetsbyrået AP at alle nye medlemmer får to gratis billetter og at gallaprisen for øvrig er 2.500 dollar. Leder Susan Evanse er ikke nevneverdig overrasket over Sex Pistols-avslaget.

- De er de skandaløse punkerne de alltid har vært, og det er rock n´roll, sier hun.

Sex Pistols er regnet som den britiske punkens grunnleggere og ble dannet i London for nøyaktig tretti år siden. Til tross for banebrytende låter som «God Save the Queen» og «Pretty Vacant» er bandet kanskje mest kjent for sine utenomscenelige skandaler, med flatfyll og slosskamper.

FORNÆRMA: Fem år tok det fra Sex Pistols ble nominert til bandet endelig fikk tre inn i Rock and Roll Hall of Fame. Nå har bandet bestemt at Hall of Fame ikke er verdig deres nærvær. Foto: AP
FORNÆRMA: Fem år tok det fra Sex Pistols ble nominert til bandet endelig fikk tre inn i Rock and Roll Hall of Fame. Nå har bandet bestemt at Hall of Fame ikke er verdig deres nærvær. Foto: AP Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!