Halleluja for Hagen

DRAMMEN (Dagbladet): - Noen sier at 1. mai er sosialismens dag. Det er feil. 1. mai er arbeidsfolkets dag, ropte Frp-formann Carl I. Hagen utover Bragernes torg i Drammen, og siterte en velvalgt strofe fra Internasjonalen, før jubelen og hurraropene fra folkemengden brøt løs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- 1. mai skal være frihetens og valgfrihetens dag. Folk må få bestemme sjøl. Folk må behandles likt, sa han.
- Sykehusene sliter med gammelt utstyr, men en opera til to milliarder kroner har de råd til å bygge. Og 200 millioner kroner har de råd til å bruke på å kjøpe fyrverkeri til tusenårsskiftet. Folk trenger trygghet, gode skoler, et godt helsevesen og en god eldreomsorg. Men hva får folket? Jo, en opera og fyrverkeri, ropte Hagen.

«Ja, fyrverkeri,» brølte en av tilhørerne, mens en annen gaulet: «Det er bra, Hagen. Gi dem inn.»

Fortjent lønn

Og partiformannen fortsatte sin gjennomgang av de store utfordringene som venter: Likebehandling, nedbyggingen av velferdsstaten og oppbyggingen av velferdssamfunnet. Samtidig må folket få sin fortjente lønn for å ha vist moderasjon i mange år.

- Så fort vanlige folk får det bra, skal man trekke inn kjøpekraften og øke skattene, sa Hagen og gikk inn for at offentlig sektor får et godt oppgjør.

Hagen-feber

Etter talen brøt det nærmest ut en feber blant de frammøtte. Folk i hopetall ville fram og trykke partiformannens hånd, mens de roste ham for hans innsats.

- Du er god, du, Hagen, sa en, mens en middelaldrende kvinne utbrøt: - Og så så pen du er. En tredje mente at Hagen tør å si det ingen andre tør.

- Et av mine aller beste 1. mai-arrangementer, sa Frp-formann Carl I. Hagen fornøyd, før han forsvant inn i en lokal pub for å snakke mer med lokale tillitsvalgte.

HAGEN HYLLES: Etter Carl I. Hagens 1. mai-tale brøt det nærmest ut en feber blant de frammøtte. Folk i hopetall ville fram og trykke partiformannens hånd, mens de roste ham for hans innsats.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer