Halleluja for Jens

UTØYA (Dagbladet.no): Godordene ville ingen ende ta, da statsministeren besøkte AUF-leiren på Utøya. Sammen skal de ta Tøffe-Jan og velgerne som ikke skjønner hvor fælt det vil bli med regjeringsskifte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Kjære Jens, du har gjort så utrolig mye for de aller fattigste. Du er en moderne Robin Hood, erklærte Eskil (17) fra Telemark i en hyllest fra talerstolen.

Kjære Jens-talene fortsatte i samme jubeltone etter at Stoltenberg hadde avsluttet sin timelange anti-Høyre-tale. Det var et oppsiktsvekkende servilt ungdomsparti som tok imot den tidligere AUF-lederen på Utøya i formiddag. De følte kanskje at meningsmålingene var all kritikken Jens kunne takle så nær stortingsvalget.

- Det er en tid for kritikk og en tid for valg. Dere får ta en tur hit når det ikke er valgår, forklarte Stoltenberg på pressekonferansen etterpå.

På Utøya siden 1974

Stoltenberg hadde tatt seg fri fra hytteferien for å samle krefter hos sine egne.

- Det er godt å komme hit og få energi, avsluttet han fra talerstolen.

Hovedbudskapet han tok med til Utøya var at det er uanstendig av Høyre å ville kutte i bistandshjelpen for å finansiere skattelette for de rikeste. Størstedelen av talen og pressekonferansen ble brukt til å kritisere Høyre, selv om Stoltenberg mente at han slett ikke drev negativ uthenging av Høyre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer