RAPPORTERTE IKKE: Øyvind Halleraker (H) tar nå konsekvensen av at han ikke har rapportert inn sine økonomiske interesser og verv i Stortingets register.
RAPPORTERTE IKKE: Øyvind Halleraker (H) tar nå konsekvensen av at han ikke har rapportert inn sine økonomiske interesser og verv i Stortingets register.Vis mer

Halleraker beklager og trekker seg

Vil fjerne tvil om habilitet og trekker seg fra transportkomiteen på Stortinget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Øyvind Halleraker (H) trekker seg fra transportkomiteen på Stortinget.

- Jeg forlater nå Transport- og kommunikasjonskomiteen og har bedt partiets ledelse om å kunne fortsette i Kommunal- og forvaltningskomiteen . Dette gjør jeg for å fjerne en hver tvil som kan ha oppstått rundt min habilitet, skriver Halleraker i en e-post til VG.

Grunnen er at han ikke har rapportert inn sine økonomiske interesser og verv i Stortingets register, slik VG har avslørt.

I et brev Halleraker har publisert på Høyres hjemmesider, skriver han at han vil «beklage overfor mine velgere, mitt parti og offentligheten at jeg ikke rapporterte inn mine økonomiske interesser og verv i Stortingets register».

Han skriver også at han har frasagt seg styrevervene i flere selskaper: Det sovende selskapet Kyststamveien AS som er eid av Bergen Næringsråd og Stavanger Næringsforening, Paladio AS som driver med eiendomsutvikling, og dessuten varamedlemsvervet i sin brors selskap Halleraker AS.

«Om jeg også som medlem av kommunalkomiteen bør trekke meg fra ASECAP overlater jeg til min partiledelse å vurdere», skriver Halleraker.