Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Halliburton: - Vi skal evaluere vår egen innsats

Gjort alt for å ivareta de pårørende.

 STARTER INTERN EVALUERING: Charles Miller (venstre), skandinavisk sjef i Halliburton, skal evaluere sin egen innsats ette ulykken. Her sammen med Knut Nesland, hovedtillitsvalgt i Industri Energi i Halliburton Norge.
Foto: Tommy Ellingsen / Dagbladet
STARTER INTERN EVALUERING: Charles Miller (venstre), skandinavisk sjef i Halliburton, skal evaluere sin egen innsats ette ulykken. Her sammen med Knut Nesland, hovedtillitsvalgt i Industri Energi i Halliburton Norge. Foto: Tommy Ellingsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TANANGER / STAVANGER (Dagbladet):- Det har vært veldig viktig for oss å forsikre oss om at familiene som mistet sine kjære i denne ulykken blir godt tatt vare på, sier Charles Miller, visepresident i Skandinavia og norgessjef for det amerikanske oljeserviceselskapet Halliburton på en pressekonferanse tirsdag.

- Vi er heldige at det skjer ikke så ofte. Vi skal ta vare på dem som er rammet av denne ulykka, og det er viktig for oss å følge opp familiene i tida framover, sier Miller.

Miller besøkte også Statoils pårørendesenter i Bergen i helga for å støtte de fire familiene, som alle var til stede på senteret.

Fra selskapets hovedkontor i Norge på Tananger, foreller han om hvordan sorgen har påvirket Halliburton etter fredagens tragiske helikopterulykke. Miller sier at ulykken er en tragedie for alle de 13 rammede familiene og alle de rammede selskapene i Norge.

Fire Halliburton-ansatte mistet livet da et Super Puma-helikopter styrtet i en holme like utenfor Turøy i Hordaland. Tre av disse var norske, to var fra Strand kommune og én var fra Sandnes kommune i Rogaland.

- Vi har gitt våre ansatte muligheten til å ikke dra ut offshore i denne vanskelige tida, sier Miller.

* Lest alt om ulykken i Dagbladets spesial

Starter intern evaluering Miller sier til Dagbladet at Halliburton nå vil evaluere egen innsats etter ulykken og alle forholdene rundt ulykken. Han ønsker også å få svar på hvorfor dette skjedde, men i første omgang sier han at familiene og oppgaven med å ta vare på dem er viktigst for Halliburton. 

- Jeg vil anta at vi kommer til å evaluere vår innsats etter ulykken i tida framover. Vi kommer til å evaluere våre sikkerhetsrutiner internt for å se om vi framtida kan forbedre vårt allerede høye fokus på sikkerhet, sier Miller.

- Vi skal evaluere vår innsats og se på hvordan vi tok vare på de pårørende, og se på om vi kunne ha tatt vare på familiene enda bedre, sier Miller.

UVISSHET: Det kan ta så mye som et år før familiene får endelige svar på hva som skjedde i ulykkeshelikopteret klokka 11.54 på fredag. Foto: Eivind Senneset, Dagbladet
UVISSHET: Det kan ta så mye som et år før familiene får endelige svar på hva som skjedde i ulykkeshelikopteret klokka 11.54 på fredag. Foto: Eivind Senneset, Dagbladet Vis mer

Miller håper at en slik evaluering kan gjøre Halliburton til et enda mer sikkert selskap å jobbe for. Han ønsker ikke å svare konkret på spørsmål om hva slags forhold Halliburton kommer til å ha til helikopterselskapet CHC, som fløy ulykkeshelikopteret. Miller mener det er viktig å få fram at Halliburtons forhold til CHC går gjennom Statoil.

- Jeg er selv pilot, og jeg vet at når man velger å la et luftfartøy lette, så tror ingen at det har et problem, sier Miller til Dagbladet.

Ansatte i sorg Omsetningen til Halliburton, som er et av verdens største oljeserviceselskaper, var i første kvartal på 4,2 milliarder dollar, en nedgang på 40 prosent siden første kvartal i fjor.

Selskapet er hardt rammet av den lave oljeprisen, ikke minst fordi selskapet er mer fokusert på USA enn konkurrenten Schlumberger, skriver NTB. Selskapet har måtte tåle røde tall. Nå går de også gjennom ei tid med sorg.

Dagbladet snakket søndag med flere Haliburton-ansatte i sorg. De fortalte om ressurssterke kolleger som var blide og energiske.

Ulykker Totalt har 80 personer omkommet i helikopterulykker tilknyttet norsk olje- og gassvirksomhet. Fredagens styrt som kostet 13 menneskeliv er den sjuende helikopterulykka siden 1973 hvor folk har mistet livet.

Sist gang var i 1997 da tolv oljearbeidere mistet livet da et av CHC Helikopter Service sine Super Puma-helikopter styrtet i sjøen fra cirka 2000 fots høyde, på vei fra Brønnøysund til produksjonsskipet «Norne». Årsaken til ulykken var en teknisk svikt.

På rullebanen utenfor Sola helikopterhavn står mandag ingen helikopter av typen Super Puma. Helikoptertypen har fått flygeforbud av Luftfartstilsynet og av britiske luftfartsmyndigheter. Produsenten Airbus flyr nå heller ingen kommersielle flyginger med helikoptertypen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!