Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hallik dømt til seks måneders fengsel

En 31 år gammel mann fra Stavanger er i Stavanger tingrett dømt til seks måneders fengsel for hallikvirksomhet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

100 dager av dommen er gjort betinget med en prøvetid på to år. Mannen er også dømt til å tåle inndragning av 47.900 kroner, skriver Stavanger Aftenblad.

Betalte og organiserte

Mannen er dømt for å ha fremmet tre estiske kvinners prostitusjon på to adresser sentralt i Stavanger. Han betalte og organiserte kvinnenes reise fra Estland til Norge, og la forholdene til rette for prostitusjonsvirksomhet blant annet ved å videreformidle kvinnene til en annen mann.

31-åringen stilte også garantierklæring, skaffet til veie leilighet og mobiltelefon samt sørget for annonsering av de seksuelle tjenestene. Som vederlag for dette mottok han om lag 47.900 kroner.

- Kynisk

Ifølge retten vitner hallikvirksomheten om et meget kjølig menneskesyn. Siktede har hatt en kynisk tilnærming til «forretningene», mener retten. Det ble utarbeidet forretningsplaner for hva kvinnene skulle foreta seg mens de var i Norge og hvordan utbyttet skulle fordeles.

I formildende retning la retten vekt på at 31-åringen synes å ha endret sin livsførsel etter at han ble pågrepet. Han er blitt far for annen gang og har giftet seg.

I tillegg ble det lagt vekt på at det straffbare forholdet ble begått i 2003, og at det tok elleve måneder fra det siste avhøret ble foretatt til siktelsen mot ham ble tatt ut. Mannen ga en uforbeholden tilståelse for Stavanger tingrett og politiet, og forenklet dermed behandlingen av saken.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!