Hallik-Frank dømt for mishandling

Den kjente kriminelle forfatteren er dømt for å ha mishandlet en kjæreste med blant annet neglsaks.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det var i februar i år at kvinnen oppsøkte legevakta i Oslo med omfattende skader etter å ha blitt mishandlet.

Grovt mishandlet

Retten finner det bevist at Jarl Frank Tandberg påførte kvinnen stikkskader på hender og føtter med en neglsaks, snørte beina hennes sammen, knekte nesa hennes og ødela begge fortennene.

I tillegg til å ha sparket og slått henne flere steder på kroppen, blant annet hodet og halsen, skal han også ha slått henne med en sykkelwire.

Langtidsskader

Tandberg er tidligere straffedømt ti ganger, blant annet for vold og mishandling av en han hadde et forhold til.

Kvinnen sliter med prolaps, hodepine, hukommelsessvikt og konsentrasjonsvansker etter overfallet. Hun opplyste i retten at hun er livredd tiltalte og at hun nå sliter med angstproblemer.

Hevdet nødverge

I retten opplyste Hallik-Frank at han den aktuelle kvelden var ute med en journalist for å snakke om en av bøkene sine. Journalisten skal ha blitt med Tandberg hjem, og der fant de den mishandlede kvinnen ruset.

Hva som så skal ha skjedd er noe uklart, men retten legger til grunn at kvinnen først angrep Tandberg med en saks. Han skal ha forsvart seg mot henne ved å slå henne gjentatte ganger. Retten mener nødvergen var lovlig.

Men siden Tandberg er mye sterkere kunne han avverget flere angrep fra kvinnen. Derfor ble han dømt for volden som fulgte.

Besvimte

Kvinnen er også rispet og stukket med noe som trolig er en neglsaks eller kniv. Hun mistet bevisstheten under mishandlingen.

Retten mener Tandberg har mishandlet kvinnen over tid, noe som betyr planmessig avstraffelse.

Påtalemyndigheten ba om fem måneders fengsel, men retten mener at passende straff skal være 120 dager.

Kvinnen er tilkjent 46 000 kroner i erstatning og oppreisning fra 45-åringen.