Denne kvinnen skal være sentral
i et hallik-nettverk i Bergen

Dagbladet kan knytte hennes navn til:

25 sex-annonser
17 telefonnumre
4 adresser
9 navn

Nå er hun siktet for
hallik-virksomhet

Publisert
Sist oppdatert
Gransker
Sex-arbeidernes skjulte verden

BERGEN (Dagbladet): Stressnivået var høyt på politihuset i Bergen da etterforskningsleder Bjarte Schrøen ga ordren om å iverksette «Operasjon Merkel» klokka 10 om morgenen, 14. september i år.

Politifolk i fire forskjellige distrikter sto klare til anslag mot leiligheter de mente det ble solgt sex fra. Objektene var spredt fra Bergen i vest, langs kysten fra Stavanger til Kristiansand og videre til østlandsbyene Skien og Drammen.

I aksjonen slo politiet til mot 19 leiligheter som ble disponert av et utleieselskap med base i Stavanger. I 17 av leilighetene møtte de på prostituerte. De fleste av sex-selgerne var fra land i Øst-Europa, Ukraina, Russland, Moldova. Noen få var spansktalende.

Eieren av utleieselskapet, en 46 år gammel mann, ble pågrepet i Sandnes to dager før den omfattende politiaksjonen.

Politiet mener Sandnes-mannen har bistått minst fire omfattende hallik-nettverk i Norge med å skaffe leiligheter til sex-salg.

Mannen er siktet etter den såkalte hallikparagrafen og politiet tar sikte på å oversende saken med forslag om tiltale til statsadvokaten over nyttår.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer