Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Halliken bodde på kjøkkenet

Fire prostituerte bodde og solgte sex på 30 kvadratmeter i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I fjor vår slo Oslo-politiets spesialgruppe mot trafficking, den såkalte STOP-gruppa, til mot det bulgarske prostitusjonsmiljøet i Oslo. De kom i kontakt med ei 17 år gammel jente som fortalte politiet at hun bodde sammen med noen venninner i en 30 kvadratmeters stor leilighet på Sinsen i Oslo.

Det viste seg at fire prostituerte solgte sex fra leiligheten.

Ifølge politiet bodde en 28 år gammel nordmann på en madrass i kjøkkenkroken. Nå har politiet tiltalt ham for hallikvirksomhet. 28-åringen må møte i retten på mandag.

16 kvadrat stue

- To av vitnene oppholder seg fortsatt i Norge. De øvrige er det tatt bevisopptak av, sier politiadvokat Cecilie Schløsser Møller ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

28-åringen med norsk opprinnelse er tiltalt for å ha leid ut lokaler som han burde forstått skulle brukes til prostitusjon. Ifølge tiltalen skal kvinnene ha solgt sex fra leiligheten i perioden 18. april til 1. juni i fjor.

Den lille sosialleiligheten i femte etasje var sparsommelig innredet. Kvinnene bodde i den 16 kvadratmeters store stua som hadde en dobbeltseng og en enkeltseng. De blå gardinene var stort sett trukket for.

Kvinnene har overfor politiet forklart at 28-åringen bodde på en madrass i kjøkkenkroken, og at han ofte var til stede da de utførte seksuelle tjenester.

 TREKKER INNENDØRS:  Kvadraturen er utendørs base for prostitusjon i Oslo.Fire jenter hadde flyttet virksomheten innendørs til en 30 kvadratmeter stor leilighet på Sinsen. Og mannen som er tiltalt som jentenes hallik, bodde på kjøkkenet. Illustrasjonsfoto: Thomas Bjørnflaten, Scanpix.
TREKKER INNENDØRS: Kvadraturen er utendørs base for prostitusjon i Oslo.Fire jenter hadde flyttet virksomheten innendørs til en 30 kvadratmeter stor leilighet på Sinsen. Og mannen som er tiltalt som jentenes hallik, bodde på kjøkkenet. Illustrasjonsfoto: Thomas Bjørnflaten, Scanpix. Vis mer

Ifølge de prostituerte skal de ha bedt 28-åringen om å være stille hvis han var hjemme, men at han av og til kom inn i stua mens de hadde kunder. Etter det Dagbladet får opplyst, sier to av kvinnene at betalte 3500 kroner i måneden for å leie, mens to andre opplyser 300 kroner dagen.

- Hater Norge

Ifølge kvinnene solgte de sex om natta og sov om dagen. I helgene kunne de ha opptil ti kunder, og derfor var det mye trafikk inn og ut av sosialleiligheten.

Den 28 år gamle nordmannen satt varetektsfengslet i fjor. I fengslingsmøte uttrykte han at «jeg hater Norge, og vil dra til Spania så fort jeg blir løslatt.»

Og det var nettopp det han gjorde, da han slapp ut av varetekt.

- Han har hatt meldeplikt, og avholdt den, siden han ble løslatt. Han fikk lov av politiet å dra til Spania, sier politiadvokat Slösser Møller.

28-åringen nekter straffskyld.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media