Halliker drev homo-ring i Spania

Spansk politi har sprengt en bande som har drevet homoprostitusjon med menn importert fra Brasil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Myndighetene har arrestert 14 mennesker som skal ha drevet en prostitusjonsring med 17 angivelige mannlige prostituerte, skriver blant annet BBC. Sex-slavene skal ha gått på kokain, viagra og andre medikamenter som kan gjøre dem klare til å drive sin virksomhet nærmest døgnet rundt.

Mønsteret ser ut til å være det samme som for halliker som driver menneskehandel med kvinnelige prostituerte. Etter at de har kommet til bestemmelsesstedet blir de tvunget til å jobbe som sex-slaver av halliker som truer med vold.

- Hvis mennene klagde eller skapte problemer på en eller annen måte, så ville ringlederne true dem, de ville også true dem med døden, heter det i en erklæring fra spansk politi.

Spansk politi sier at det er første gang de har oppdaget en prostitusjonsring med mannlige prostituerte. Sex-arbeiderne er i 20-åra og kommer fra det nordlige Brasil, melder BBC. Det er nytt i Europa at sex-handel med mannlige prostituerte foregår i et så stort omfang.

På samme måte som mange kvinnelige prostituerte i Europa har de mannlige sex-arbeiderne blitt fristet med jobber som ikke eksisterte, blant annet som dansere og modeller. Men i stedet for å danse på klubber ble mennene etter ankomst til Spania tvunget til å jobbe som prostituerte, og de fikk beskjed om at de hadde en gjeld som tilsvarte flybilletten fra Brasil, rundt 5000 kroner. Dette er et velkjent grep for å ha kontroll med kvinner som blir truet til prostitusjon i Europa.

Noen av sex-arbeiderne skal ha vært klar over at de skulle jobbe i sex-industrien, men ikke bli tvunget til å jobbe døgnet rundt. Sex-arbeiderne har blitt fraktet fra provins til provins i Spania

Den påståtte hovedmannen bak prostitusjonsnettverket er en brasilianer som har operert fra Palma. Han skal ha sendt mennene til bordeller rundt om i Spania, og han skal ha avertert mennenes tjenester i blader og aviser, melder BBC.