Halliker tatoverte sine prostituerte med strekkoder

For å vise hvor mye hun ble kjøpt for eller «skylder».

STREKKODEN: Spansk politi fotograferte kvinnen som har blitt tatovert med summen hun angivelig skylder sin hallik da de avslørte en prostitusjonsring i Madrid. Foto: AP/Spansk politi/Scanpix.
STREKKODEN: Spansk politi fotograferte kvinnen som har blitt tatovert med summen hun angivelig skylder sin hallik da de avslørte en prostitusjonsring i Madrid. Foto: AP/Spansk politi/Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spansk politi har arrestert 22 halliker i det som angivelig skal være organisert prostitusjon i den spanske byen Madrid. Noen av de arresterte har merket «sine» jenter med en tatovert strekkode for å markere et eierskap på jentene, skriver nyhetsbyrået Associated Press.

Merket av hallikene
En 19-årig kvinne skal ha blitt tvunget til å arbeide som prostituert og blitt merket med en strekkode og et tatovert beløp på håndleddet. Prostituerte kvinner blir angivelig merket med tallet som viser hvor mye hun ble kjøpt for eller «skylder» halliken, skriver Daily Mail.

Pisket og skamklipt
Kvinnen som ble satt fri av spansk politi hevder å ha blitt pisket, lenket til en radiator og fått barbert av øyenbrynene og håret som straff for å motsette seg hallikens befalinger. Etterforskerne tror beløpet på om lag 15.000 kroner var gjelden 19-åringen måtte betale før hun ble løslatt av hallikene.

Politiet referer til gjengen som «barkode-halllikene», 22 i antallet, alle med pass fra Romania. Da politiet gjennomførte arrestasjonene fant de 185.000 dollar i kontanter, ulovlige skytevåpen, sverd, macheter, gullsmykker og en rekke luksusbiler.

En av lederne i prostitusjonsringen, som kaller seg Iancu T, var også ettersøkt i sitt hjemland Romania for straffbare forhold knyttet til hallikvirksomhet og prostitusjon. Den spanske avisa La Razón skriver at Iancu T lokket jentene med lovlydige jobber i Spania, for så å tvinge dem til å jobbe som prostituerte i nattklubber eller i Calle Montera, en gate kjent for prostitusjon i den spanske hovedstaden Madrid.

Fra en rekke leiligheter som ble brukt for å selge sex, kunne hallikene følge med og passe på jentene som jobbet for dem på Calle Montera. Mennene som ble arrestert av spansk politi refererte til jentene som «pakker», «kofferter» eller «sykler».

Salg av sex er en milliardindustri i Spania, preget av bordeller som hovedsakelig drives av fattige innvandrere fra Latin-Amerika, Afrika og Øst-Europa. Legaliteten av prostitusjon i Spania befinner seg i en juridisk gråsone. Halikviksomhet er klart ulovlig, mens salg av seksuelle tjenester er delvis lovlig.