Hallikliga dømt i Oslo

Utnyttet 60 øst-europeiske kvinner til prostitusjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fem personer er i Oslo tingrett dømt etter den såkalte hallikparagrafen.

Retten mener at en norsk mann (31), en norsk kvinne (31), en italiensk mann (37) og en ungarsk kvinne (35) har fungert som halliker for 60 kvinner fra Øst-Europa. En norsk mann (49) er dømt for å leid ut lokaler til ligaen, til tross for at han visste at lokalene ble brukt som base for sexsalg.

Tre av de tiltalte sa seg delvis skyldig etter tiltalen da saken startet. De to andre nektet straffskyld.

Tok 60 prosent

Ifølge dommen ble de fleste kvinnene rekruttert i Ungarn. Ligaen ordnet reise til Norge, der de solgte seksuelle tjenester fra fire ulike adresser i Oslo fra juni 2002 til mai 2004.

Retten mener at den norske kvinnen var «bordellmamma» og en av hovedpersonene i ligaen. Sexsalget ble annonsert på internett, og ifølge dommen ble det omsatt for flere millioner kroner.

De dømte tok opptil 60 prosent av pengene de prostituerte tjente.

- Hallikvirksomheten omfattet minst et sekstitalls kvinner og en kriminell gruppe med internasjonale forgreininger. Det er således tale om en av de mest omfattende saker etter straffelovens hallikbestemmelse som til nå har vært fremmet for norsk rett, heter det i dommen.

Fengselsstraff

Den italienske mannen fikk strengest straff av de fem. Han er dømt til fire år og seks måneders fengsel, samt inndragning av 1,5 millioner kroner han skal ha tjent på hallikvirksomheten. Den norske kvinnen er idømt to år og seks måneders fengsel, i tillegg til inndragning av 1,5 millioner.

En 23 år gammel norsk kvinne var også tiltalt, men rettssaken mot henne er utsatt.